EURO 2020: UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Angliei

0 444

UEFA a anunţat marţi deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Federaţiei engleze de fotbal (FA) după incidentele produse duminică la finala EURO 2020, câştigată la lovituri de departajare de Italia în faţa Angliei pe Wembley, transmite AFP.

Forul fotbalistic european a indicat într-un comunicat că va investiga mai ales „invadarea terenului de către suporteri, aruncarea de obiecte de către fanii englezi, tulburările care au avut loc în timpul intonării imnurilor şi folosirea de dispozitive pirotehnice”.

UEFA a numit un inspector de etică şi disciplină pentru a investiga „evenimentele implicând suporteri care au avut loc pe şi în împrejurimile stadionului” Wembley.

În ziua finalei, suporteri englezi sub influenţa alcoolului, adunaţi încă din zori în jurul arenei londoneze, au aruncat cu pietre şi cu proiectile şi i-au insultat pe fanii italieni.

Sute de suporteri fără bilet au luat după aceea cu asalt porţile arenei Wembley, reuşind să intre pe stadion şi să aşeze pe locuri rezervate spectatorilor care aveau bilete.

Înregistrările difuzate pe reţelele de socializare au arătat incidente violente pe culoarele stadionului.

49 de arestări şi 19 poliţişti răniţi în incidentele de la stadionul Wembley

După cum s-a anunţat, tânărul pilot britanic de Formula 1 Lando Norris a fost agresat şi i-a fost furat ceasul de lux pe care îl purta când ieşea de pe stadion după finală.

Potrivit cotidianului The Guardian, Anglia ar putea fi nevoită să joace cu porţile închise cel puţin un meci din Liga Naţiunilor.

Săptămâna trecută, Federaţia engleză a fost amendată cu 30.000 euro după ce portarul danez Kasper Schmeichel a fost deranjat de un laser când Harry Kane se pregătea să execute penalty-ul ce a decis soarta meciului din semifinalele EURO 2020.

UEFA a deschis atunci o procedură disciplinară împotriva FA, după ce fanii englezi au huiduit imnul Danemarcei şi au aruncat cu petarde.

Leave A Reply

Your email address will not be published.