(VIDEO) Stoica (FCSB / Steaua) – Sper să nu mai fim alungaţi, vrem să jucăm pe Arena Naţională, Arcul de Triumf şi Ghencea

0 664

Manager general al clubului FCSB (Steaua), Mihai Stoica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră ca formaţia sa să nu mai fie alungată din Bucureşti şi să fie obligată să evolueze în provincie, el precizând că îşi doreşte ca meciurile de pe teren propriu să se dispute pe Arena Naţională sau pe cele două noi stadioane, Arcul de Triumf şi Steaua.

„Sper să nu mai fim alungaţi din oraşul pe care îl reprezentăm. Pentru că dacă tot sunt stadioane în Bucureşti care trebuie întreţinute, ar trebui să fim lăsaţi să plătim sume foarte mari pentru a juca. Că e Arena Naţională, că e Arcul de Triumf, că e Ghencea… să fie în Bucureşti, să nu mergem să jucăm la Giurgiu, unde nisipul ne-a marcat un gol anul trecut care probabil ne-a costat titlul. De asta nici nu putem emite abonamente, aşa cum vor suporterii, pentru că nu ştim unde jucăm”, a afirmat el.

„Arena Naţională ne va găzdui… cât timp nu o să găzduiască un turneu de DOTA 2. Eu am crezut că la jocurile video stai în faţa calculatorului şi te joci… şi am înţeles că e chiar sport. Ideea e că dacă înainte se jucau mii de copii pe cel mai mare stadion al ţării care a costat sute de milioane de euro, acum probabil că vom fi alungaţi de acolo pentru că se joacă DOTA 2”, a adăugat Stoica, făcând referire la declaraţia primarului Nicuşor Dan conform căreia pe Arena Naţională se vor desfăşura şi evenimente care nu au legătură cu fotbalul, precum Campionatul Internaţional de gaming DOTA2 programat între 12 şi 17 octombrie.

„Noi am făcut solicitare să jucăm şi pe Arcul de Triumf, aşteptăm răspuns. Nu am făcut solicitare la Ghencea, dar probabil că vom face… pentru că mesajul e pacifist. Chiar nu are niciun sens să ne certăm cu nimeni dacă oamenii chiar vor să facă bani cu stadionul, nu doar să fie o gaură la buget la fel cum e echipa de fotbal. Este jenant şi strigător la cer să mergem în continuare cu acest nonsens. Tocmai ce s-a întâmplat ca un pilot de avion să piardă în zbor lada de scule sau ce o fi pierdut. Nu e OK. Armata trebuie să facă altceva. Dar ideea e că dacă cineva îşi permite să facă un stadion din bugetul nostru şi stadionul să intre în paragină pentru că refuză ca cineva să plătească o sumă consistentă pentru a-l folosi… atunci trebuie să răspundă în faţa celor abilitaţi. Deci vrem să jucăm în Bucureşti pentru că suntem o echipă din Bucureşti, nu din vecinătatea Capitalei. Nea Talpan zicea că suntem din Berceni, nu, există cartierul Berceni în Bucureşti”, a mai spus Mihai Stoica.

Managerul nu s-a arătat deranjat de faptul că în acest început de campionat pe Arena Naţională va juca şi nou promovata FC Rapid. „Eu îmi doresc foarte mult să jucăm pe Arcul de Triumf. Dacă vin 2.000 de spectatori pe 55.000 de scaune, nu se vede bine. Dacă vin 2.000 pe 8.000 de scaune parcă e altceva. Nu e nicio problemă că vom împărţi Arena Naţională cu Rapid. Nu, mie îmi pare că nu jucăm cu ei în Giuleşti pe noul stadion. Eu mă bucur că Rapid a intrat în Liga I, îmi doresc ca Dinamo să rămână… ne trebuie nume. Chiar nu vreau să jignesc alte competitoare care au demonstrat că în localităţi cu 7.000 de locuitori poţi să faci lucruri bune în fotbal. Dar parcă mai bine dă un meci FCSB – Dinamo decât FCSB – Clinceni”, a explicat el.

Stoica a menţionat că îşi doreşte ca în noul sezon să nu mai apară accidentări în rândul jucătorilor. „La momentul ăsta lotul arată bine. Problema e că forţa noastră scade dacă intervin accidentări, cum au intervenit sezonul trecut, mai ales în rândul jucătorilor importanţi. Deja îl avem pe Olaru (n.r. – Darius Olaru) accidentat, el nu va face deplasarea la Botoşani. Sper eu să nu mai avem probleme cu arbitrajele defavorabile, ca să nu zic ostile, cum a am avut anul trecut. Aşteptăm arbitrajul video. Bănuiesc eu că la VAR va fi mai greu, chiar dacă şi acolo sunt unii jucători care reuşesc să înşele vigilenţa arbitrilor”, a spus managerul.

Acesta a explicat că Florin Tănase nu pleacă în momentul de faţă. „Tănase nu pleacă. Dacă va pleca, o va face pe o sumă foarte mare pentru că patronul nostru şi cumpără scump, dar şi vinde foarte scump. Posibilităţi de plecare sunt pentru orice jucător atât timp cât fereastra de transferuri este deschisă până pe 5 septembrie. Deci e posibil orice. Contacte au fost, dar nu am primit o hârtie oficială în care să se scrie suma avansată pentru Tănase. Iar el nu are niciun fel de problemă”, a afirmat oficialul FCSB.

În ceea ce priveşte zvonurile privind un posibil transfer al jucătorului dinamovist Deia Sorescu, Mihai Stoica a afirmat: „Deian Sorescu nu trebuie să fie propus FCSB-ului. El este unul dintre cei mai buni jucători din România la momentul ăsta. Şi orice jucător foarte bun ne interesează, nu trebuie să ni-l propună cineva. Şi nu ştiu cine ar putea să ni-l propună pe Sorescu. Dar poziţia lui este ocupată la noi de câţiva jucători şi nu mi se pare corect faţă de ei să discutăm despre el. Pentru că nu ştim dacă Sorescu va ajunge la noi vreodată. Dar mie îmi place foarte mult Deian Sorescu”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.