Cristian Săpunaru: ”Pentru noi, meciul de duminică este un derby!”

0 393

Ultimul meci dintre FCSB (Steaua) și Rapid a avut loc în 2015. Acum, derby-ul bucureștean de tradiție pentru fotbalul românesc atrage din nou atenția atât suporterilor dar și mass-media. Gazdele de duminică anunță un meci cu 41.000 de spectatori în tribună, numărul maxim admis pe Arena Națională în condiții de pandemie. Înaintea acestui derby, Rapidul emană optimism mai ales după startul de sezon favorabil.

“Va fi cu siguranţă un derbi frumos, cu un stadion plin. Pentru mine trecutul e trecut, noi trăim în prezent cu gândul spre viitor. Ne tratăm adversarii cu cel mai mare respect, cum tratăm toţi adversarii noştri. Sunt mai mulţi jucători periculoşi la FCSB. Individual sunt foarte, foarte buni. Noi avem tot lotul valid. Suntem siguri că va fi delegat un arbitru FIFA care sperăm să ia deciziile corecte. Nu avem de ce să ne temem. Suntem un grup puternic şi mergem pe calea normală. A început să se vorbească că suntem favoriţi… Suntem o echipă nou promovată care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Istoria ne obligă, dar în acelaşi timp suntem noi în Liga 1”, a spus Iosif.

Tehnicianul a subliniat că jucătorii săi rămân cu picioarele pe pământ, chiar dacă au 10 puncte după primele 4 etape.

“Nu mai e nevoie de nicio motivare când ştii că s-au vândut aproape 30.000 de bilete. Ne vedem de treabă la antrenamente şi încercăm să facem lucrurile cât mai bine. Suntem un grup puternic şi mergem pe calea normală. Este un meci şi, ca în orice meci, avem şi adversari. Văd că se vorbeşte că suntem favoriţi şi aşa mai departe… Nu, noi suntem o echipă nou promovată care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Faptul că nu am primit gol şi avem 10 puncte după 4 etape este un lucru foarte frumos pentru noi, dar rămânem cu picioarele pe pământ. Ştim cine suntem şi unde suntem pentru că istoria şi tradiţia ne obligă. Dar în acelaşi timp noi venim din Liga a II-a”, a precizat antrenorul Rapidului.

Cristian Săpunaru, căpitanul vișiniilor spune că așteaptă cu nerăbdare derby-ul de duminică și își dorește foarte mult ca echipa sa câștige.

“Ne respectăm adversarul, vedem la ora meciului ce se va întâmpla. Mă mulţumesc şi cu 1-0. Nu cred că e important scorul, important e să ne facem treaba în teren şi să câştigăm acest meci.

Nu mă interesează play-off-ul la ora asta, mă interesează meciul care urmează, aş prefera o victorie cu FCSB. După aia vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Mult mai mult ar însemna pentru mine o victorie pentru Rapid decât să dau eu gol.

E un meci important, pe care vrem să-l câştigăm. S-au vândut până acum aproape 30.000 de bilete. Cred că va fi sold out. Este un derby pentru noi. Cred că o să fie foarte frumos, mai ales din punct de vedere al suporterilor”, a spus Săpunaru.

Rapid va întâlni FCSB, duminică, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, în etapa a cincea a Ligii 1, în direct la Telekom Sport 1, Digi Sport și Look Sport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.