Oamenii de știință australieni au evaluat eficacitatea vaccinului ”Sputnik V”

0 522

Oamenii de știință australieni au evaluat eficacitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, într-un interviu acordat publicației The Sydney Morning Herald, scrie agenția Rambler.ru.

Astfel, profesorul Institutului de Cercetări Medicale ”Burnet”, Michael Toole, a definit ”Sputnik V” drept un vaccin excelent. El a arătat că eficacitatea preparatului depășește 92% în ceea ce privește prevenirea coronavirusului. Acest lucru îl plasează pe același rând cu vaccinurile occidentale, dezvoltate cu utilizarea tehnologiei ARNm, a subliniat el.

În același timp, rapiditatea cu care a fost creat vaccinul rusesc nu constituie un motiv de a pune la îndoială eficacitatea lui, deoarece dezvoltatorul serului avea deja baza vaccinului împotriva MERS și SARS. În plus, nici una din cele peste 60 de țări care folosesc serul rusesc nu a anunțat apariția vreunor probleme, a adăugat Toole.

Virusologul Gary Grohmann, care oferă consultanță Organizației Mondiale a Sănătății, a dat, la rândul său, o înaltă apreciere vaccinului rusesc. «”Sputnik V” este un vaccin foarte bun, iar acest lucru reiese atât din rezultatele testelor, cât și din datele reale», a spus el. Epidemiologul Catherine Bennett, de la Universitatea Deakin, a apreciat că medicamente precum ”Sputnik V” ar putea fi un panaceu, dar politicul îngreunează adoptarea deciziilor corecte.

”Sputnik V” este primul vaccin împotriva COVID-19 înregistrat la nivel mondial. În momentul de față, el a fost aprobat, deja, în peste 60 de țări ale lumii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.