Câteva gânduri…

0 549

După o zi cu mult efort fizic îmi trag sufletul puțin. Ia să arunc o privire prin „piață”, cum numesc eu internetul.. Derulez repejor știrile, aceleași lucruri, aceleași mode, aceleași apucături.. Suntem informați, suntem deștepți, suntem citiți..

Avem atâta informație în creierele proprii, încât ar fi mare păcat să nu dăruim și altora din preaplinul nostru.. Și totuși, „gustând” de la fiecare câte puțin din ceea ce poate da în mediul virtual, simt o mare uscăciune sufletească.. Îl ascult pe Părintele Calistrat Chifan și mă înviorez duhovnicește, îl ascult pe Părintele Constantin Necula și simt cum crește sufletul meu de parcă i-aș turna un pumn de drojdie de calitate.. Dar când citesc postările acestea banale care au umplut Facebook-ul, mă ia un fel de oboseală sufletească și mă apucă urâtul..

De ce?.. Pentru că ascultându-i pe marii duhovnici eu primesc de la ei mici „stropi” de Dumnezeu, dar ascultând oamenii lumești cu pretenții de trăitori ai credinței nu primesc de la ei decât stropi de lume.. Și mă apucă acea însingurare care derivă din starea departe de Dumnezeu. Da, dragii mei, omul care se hrănește din Dumnezeu, care este plin de Dumnezeu, reușește să-L împărtășească pe Dumnezeu pe orice cale, fie prin predici directe, fie prin rânduri înșirate pe hârtie, fie prin conferințe înregistrate cu telefonul. De ce? Pentru că le spunea Domnul ucenicilor Săi: „Căci nu voi, CI DUHUL SFÂNT va grăi prin voi”, iar Duhul Sfânt Se strecoară în inimi, curgând dinspre oamenii sfinți spre cei ce tânjesc după sfințenie.

Duhul Sfânt curge ca apa și știm că apa își găsește mereu traseul potrivit, nu-și face scrupule niciodată. Dar când omul lumesc vrea să împărtășească ceva, nu reușește decât să se împărtășească pe el însuși, cu duhurile acestei lumi, de care este plin.. Astfel primești de la omul lumesc părticele de el însuși amestecate cu patimi și cu duhuri necurate.

De aceea vă ziceam că o privire rapidă pe internet îmi poate schimba imediat starea sufletească, deteriorând-o și obosindu-mă. Să fiți atenți și voi ce urmăriți pe Facebook! Sunt cuvinte care zidesc și cuvinte care demolează, sunt imagini care sfințesc și imagini care întinează, sunt păreri și idei care luminează sufletele și altele care alungă adevărata lumină din om.

Atenție mare la ceea ce citim și mai ales LA CEEA CE POSTĂM, pentru că vom da socoteală înaintea lui Dumnezeu dacă am ajutat sau am încurcat, dacă am zidit sau am distrus, dacă am sfințit sau dacă am smintit.. Dumnezeu să vă ferească de ispitele vicleanului în timpul „plimbărilor” dumneavoastră prin spațiul virtual. Și nu uitați un lucru important: orice clipă în plus petrecută în învălmășeala lumii înseamnă o clipă în minus petrecută în liniștea Duhului Sfânt..

Leave A Reply

Your email address will not be published.