Ca să nu renunţe la şcoală din cauza distanţei, 50 de copii din jud. Mureș au primit biciclete

0 483

Cincizeci de copii din zona rurală a județului Mureș au primit biciclete pentru a nu renunța la școală. Darurile au fost oferite miercuri, în urma unei campanii organizate de Arhiepiscopia Alba Iuliei în colaborare cu Asociația „Filantropia Ortodoxă” – filiala Târgu Mureș.

„Ne dorim să punem o cărămidă la temelia educației celor cu posibilități materiale limitate, dar cu visuri, dorințe și aspirații infinite”, a declarat unul dintre organizatorii campaniei, Pr. Silviu Jimborean, Inspector pentru misiune și tineret pentru județul Mureș.

Copiii provin din parohiile: Gănești, Idiciu, Târnăveni III, Moșuni cu filia Veța, Berghia cu filia Țiptelnic și Sângeru de pădure cu filia Ernei.

De cele mai multe ori, în zonele rurale, distanţele considerabile până la şcoli sunt parcurse pe jos. Bicicletele favorizează prevenirea abandonului şcolar.

„În județul Mureș, la fel ca în toată țara, și în zilele noastre (încă) există sate în care copiii parcurg zilnic mulți kilometri pe jos până la strada principală, unde vine microbuzul școlar, sau chiar până la școală, căci în multe zone acesta nu există. Campania va continua până când vom reuși să acoperim nevoile unui număr cât mai mare de elevi de a avea un drum spre școală mai accesibil”, a declarat Pr. Mihai Dumitrescu, Inspector social pentru județul Mureș.

Campania se intitulează O bicicletă – un pas înainte pentru copiii din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș.

Leave A Reply

Your email address will not be published.