Capacitatea instalată a energiei regenerabile din China a ajuns la un miliard de kilowați

0 724

Capacitatea instalată a energiei regenerabile din China a ajuns la 1,002 miliarde de kilowați până la sfârșitul lunii octombrie, dublu faţă de nivelul sfârșitului anului 2015, au arătat date de la Administrația Națională a Energiei.

Cifra reprezintă 43,5 la sută din totalul capacității de generare a energiei electrice instalate al țării, în crește cu 10,2 puncte procentuale față de sfârșitul anului 2015, conform datelor.

Din total, capacitatea instalată de generare a hidroenergiei a atins 385 de milioane de kilowați, în timp ce energia eoliană, solară și biomasă generată a fost de 299 de milioane, 282 de milioane, și respectiv 35,43 de milioane de kilowați.

Capacitatea instalată a Chinei de energie eoliană, solară, biomasă și hidraulică a continuat să se situeze pe primul loc la nivel global, a declarat administrația.

O circulară lansată în comun de către Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez și Consiliul de Stat a arătat că proporția țării la consumul de energie nefosilă ar trebui să crească la aproximativ 20 la sută în perioada Celui de-al 14-lea Plan Cincinal 2021-2025.

Leave A Reply

Your email address will not be published.