(VIDEO) Roș-albaștri înving categoric în derby și o trimit pe Dinamo la granița Ligii a 2-a!

0 436

FCSB (Steaua) a învins-o pe Dinamo cu scorul de 3-0 (1-0), duminică seara, pe Stadionul Dinamo din Bucureşti, într-un derby de tradiţie desfăşurat în etapa a 23-a a Ligii I de fotbal.

După 6-0 în tur, FCSB (Steaua) s-a impus acum la scor de forfait, prin golurile marcate de Octavian Popescu (2), Ianis Stoica (75) şi Răzvan Oaidă (82).

Vicecampioana a avut nevoie de doar 89 de secunde pentru a deschide scorul, al capătul unui contraatac, prin Octavian Popescu, cu un şut cu efect la vinclu.

Gazdele au avut prima oportunitate în min. 9, dar Ehmann a trimis cu capul pe lângă poartă.

Minutul 35 a fost unul important în economia jocului, pentru că Torje a luftat în careul advers, ratând şansa egalării, iar câteva zeci de secunde mai târziu Răuţă, căpitanul lui Dinamo, a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

În plus, în finalul primei reprize, Dinamo l-a pierdut şi pe mijlocaşul bulgari Antoni Ivanov, intrat pentru a suplini absenţa lui Răuţă, dar care s-a accidentat serios la cap în urma unui duel cu Darius Olaru şi a părăsit terenul cu ambulanţa, fiind transportat la spital.

După pauză, Coman a ratat de la circa 11 metri (48), Valentin Creţu a trimis un şut centrare, dar Patriche a respins (64), acelaşi Coman şutând pe lângă poartă (68). Ehmann a avut o intervenţie salutară (74), respingând de pe linia porţii.

Superioritatea ”roş-albaştrilor” s-a concretizat în min. 75, când Ianis Stoica (intrat pe teren în min. 63) a trimis fără preluare din marginea careului, iar mingea a intrat în plasă după ce a lovit bara.

Pe contraatac, Valentin Gheorghe (81) a şutat în portar, iar un minut mai târziu Răzvan Oaidă a înscris cu capul din cornerul executat de Coman (82).

În debutul meciului au avut loc incidente între suporterii celor două galerii, care au aruncat cu torţe unii în alţii.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele Dinamo București și FCSB, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.075 lei, după cum urmează:

– 7 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

– 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

– 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șapte fapte de natură penală, prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

– comunicat Jandarmeria Română

Reacții după meci:

🎙„Mă aşteptam să marchez, dar nici chiar aşa de rapid. Nu m-am gândit să preiau, am tras. Nu ştiu care gol a fost mai frumos, nu le-am văzut, eram în vestiar. Este o victorie foarte importantă pentru că suntem în spatele celor de la CFR. Sper să o ţinem tot cu victorii. Nu ştiu ce se scrie despre transfer. Nu prea citesc presa”, a declarat Octvian Popescu, la finalul meciului.

🎙”Am reuşit să marcăm foarte repede, după care am beneficiat şi de avantajul unui om în plus după aceea eliminare. Însă apoi noi nu am mai ţinut aşa de minge cum mi-aş fi dorit, adică să pasăm mai mult, să ne creăm mai multe ocazii… şi am intrat într-un joc de uzură şi luptă în care nu ar fi trebuit să intrăm. Ar fi trebuit să fim mai isteţi, să-i pasăm mai mult, să-i obosim mai repede. Dar e bine că am reuşit să mai marcăm şi am mai adunat încă trei puncte care ne apropie de primul loc.E bine pentru moralul echipei atunci când maerchezi repede, dar pe de altă parte intervine şi o firească stare de relaxare care s-a văzut în jocul nostru, iar asta nu mi-a plăcut. Noi încercăm la fiecare meci să luăm o opţiune serioasă încă de la început, dar nu întotdeauna îţi iese. Însă azi am reuşit şi am început jocul practic de la 1-0″, a declarat Anton Petrea, antrenorul celor de la FCSB (Steaua).

FC Dinamo Bucureşti – FCSB (Steaua) 0-3 (0-1)

⚽️ Octavian Popescu (2), Ianis Stoica (75), Răzvan Oaidă (82).

Bucureşti, Stadion Dinamo, Liga I – etapa a 23-a

Statistică: Șuturi pe poartă 1-5; Șuturi pe lângă poartă 4-3; Lovituri libere 28-10; Cornere 5-8; Intervenții portar 2-1; Ocazii de gol 5-8; Cartonașe galbene 5-2; Cartonașe roșii 1-0

Au evoluat echipele:

Dinamo: 13. Cristiano Figueiredo – Alin Buleică, 6. Marco Ehmann, 23. Răzvan Patriche, 77. 26. Marius Tomozei (38. Andrei Ahmed Bani Mustafa, 87) – 5. Alexandru Răuţă (căpitan), 8. Balthazar Pierret – 20. Antonio Borduşanu (99. Antoni Ivanov, 39; 18. Jonathan Rodriguez, 46), 10. Cosmin Matei (32. Geani Creţu, 76), 22. Gabriel Torje (75. Costin Amzăr, 76) – 44. Mirko Ivanovski. Antrenor: Flavius Stoican.

Rezerve neutilizate: 34. Thomas Chesneau – 27. Ricardo Grigore, 4. Igor Jovanovic, 3. Andrei Radu.

FCSB (Steaua): 99. Andrei Vlad – 2. Valentin Creţu, 55. Paulo Vinicius, 17. Iulian Cristea, 33. Risto Radunovic – 27. Darius Olaru (25. Ovidiu Perianu, 85), 26. Răzvan Oaidă, 10. Florin Tănase (căpitan; 7. Florinel Coman, 46) – 98. Andrei Cordea (4. Andrei Miron, 63), 13. Andrei Dumiter (22. Valentin Gheorghe, 46), 9. Octavian Popescu (19. Ianis Stoica, 63). Antrenor: Anton Petrea.

Rezerve neutilizate: 32. Ştefan Târnovanu – 6. Denis Haruţ, 20. Andrei Burlacu, 28. Claudiu Keşeru.

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) – CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) – LPF

Cartonaşe galbene: Ehmann (17), Matei (19), Răuţă (29, 35), Tănase (30), Rodriguez (54), Perianu (90+1).

Cartonaş roşu: Răuţă (35).

Leave A Reply

Your email address will not be published.