Situația frontului din Donbas la 12 martie

0 544

Prefer să urmăresc acest teatru de acțiuni militare, întrucât peste 50% din armata Ucrainei luptă aici și dispune de cele mai performante arme. Restul teatrele sunt mai mult de testare a noilor arme rusești și pentru propagandă media.

👉În nordul regiunii Lugansk, armata rusă a încercuit batalioanele Brigăzii 111 Teritoriale, ale Gărzii Naționale care nu s-au putut retrage la fel de rapid ca unitățile armatei ucrainiene.

👉Încercuirea orașului Mariupol a avansat din nord și vest cu 1 km, restrîngînd la 50 % zona ocupată de gruparea formată din Bg. 23 I.Mo, R. 36 I.M, B.503 I.M, R.Azov, și alte unități de voluntari ucrainieni.

👉Între orașele Mariupol și Donetsk nu mai luptă nicio unitate ucrainiană, așa că apărătorii din Mariupol nu mai pot spera să primească vreun sprijin.

👉Se observă că dispozitivul de luptă ucrainian s-a modificat, el nu mai este continuu, arată ca un șvațer. Unitățile ucrainiene s-au concentrat în localități, de frica atacurilor aviației ruse, lăsînd libere căile de comunicații. Permițînd astfel milițiilor LDNR și trupelor ruse să manevreze pe flancuri, să le depășească și să avanseze fără luptă sau să le încercuiască.

👉Dispozitivul de luptă ucrainian nu mai are rezerve, nici operative și nici tactice. Acest fapt obligă la o comprimare pe 50-70 % din pozițiile actuale.

👉Cred că grupările de artilerie ucrainiene au fost în mare măsură neutralizate, întrucît pozițiile lor pe hartă sunt în neconcordanță cu principiile luptei armate, în sensul că sunt dispersate și nu concentrate pe una sau mai multe direcții tactice de interzis. Acest lucru arată că ucrainienii nu mai sunt capabili să organizeze contra-atacuri.

👉Aviația rusă bombardează cu precădere obiective militare din regiunile Zaporojene și Dnepropetrovsk, aflate la vest de Donbas. Pentru a crea condițiile avansării trupelor terestre în spatele diapozitivului ucrainian din Donbas și încercuirii lui.

Scuze pentru termenii specializați dar așa este știința militară, ca matematica. Dacă nu vă place și vreți o analiză mură în gură, urmăriți-l pe Radu Tudor la Antena 3.

Leave A Reply

Your email address will not be published.