Situația pe frontul de la Odesa-Nikolaev la 12 martie

0 422

👉Pe marea Neagră a fost furtună, cele 6 nave de desant ruse s-au adăpostit în porturile din Crimeea. Operația de desant s-a amînat.

👉La Odesa sunt concentrate forțe ucrainiene puternice : 2 Brigăzi de artilerie și rachete AA. 1 Brigadă Mecanizată, 1 Regiment de infanterie Moto și 4-6 batalioane separate de Gărzi Naționale. În total peste 15.000 de militari.

👉La Nikolaev luptă 3-5 Brigăzi și 4 Regimente ucrainiene, avînd efective incomplete, cu 10.000 de militari. Din care 60-70 % sunt rezerviști din Gărzi Naționale. Orașul a fost înconjurat și continuă să fie bombardat intens de artileria rusă. Probabil că începînd de mîine infanteria rusă va intra în oraș ca să-l curețe.

👉În nordul regiunii Odesa se află centrala atomică Sud-Ucraina, cu o acoperire serioasă de artilerie AA și obuziere autopropulsate ucrainiene. Preluarea ei de către ruși depinde de ocuparea podului de pe rîul Bug, de la sud de centrală, apărat de cîteva batalioane de parașutiști ucrainieni.

👉O coloană rusă se deplasează spre Krivoi Rog, care constituie un punct de rocadă important pentru centrul Ucrainei. Odată ocupat acest oraș, rușii nu mai au niciun obstacol pînă la malul de vest al Niprului, adică Dnepropetrovsk și Zaporoje. În ambele centre urbane, armata ucrainiană și-a structurat din timp apărarea pe malul de est al Niprului, cu fața către granița cu Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.