Situația de la orele 22.00 de pe frontul din Herson

0 674

Așa cum era de așteptat, Zelinsky a fost împins de la spate de cei care-l sponsorizează cu arme, să reia contra-atacul din regiunea Herson, indiferent cîte pierderi suferă armata ucrainiană.

1.După regrupări și înlocuiri, la orele amiezii, Forțele armate ale Ucrainei au reluat atacul și au extins zona de control de la Sukhoi Stavka, apoi au ocupat satul Kostroma și au ajuns la periferia de sud-vest a satului Bruskinskoye, pe unde este aprovizionat grupul tactic rusesc din Davydov Brod. Ca urmare a atacurilor asupra Sukhoi și Andreevka, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut cel puțin 30 de vehicule blindate.

Dar Forțele Armate ale Ucrainei și-au atins obiectivul tactic : au reușit să creeze o pană de 6-8 km în adîncimea linia frontului.

Acest spațiu creat de ucrainieni, este vulnerabil, chiar mortal pentru ei, întrucît nu poate fi aprovizionat decît pe podul de pontoane de la Andreevka. Între umerii pozițiilor de apărare avansate rusești, se interpune rîul Inhulets și o repliere a rușilor pe cursul acestui râu, ar închide încercuirea și izolează grupul ucrainian, intrat în capacana întinsă de ruși.

Forțele Armate ale Ucrainei nu renunță la încercările lor de a se deplasa spre nord-est, de la Lozovoye prin Plotnitskoye și de a avansa prin pădurile de pe dealuri, până la Belogorka. Fără niciun rezultat pînă acum.

2.În sectorul Snigirevsky al frontului domnește un calm relativ. Unitățile ruse fac față încercările Forțelor Armate ale Ucrainei de a avansa spre Blagodatny (Komsomolskoye). Spre seară, un comandou rusesc a aruncat în aer depozitul de muniții ucrainean din satul Partizanskoye.

3.Situația din sectorul Olginsky s-a schimbat foarte puțin, în sensul că Forțele Armate ale Ucrainei au înregistrat pierderi mari, dar au reușit să avanseze până la periferia de nord a Arhangelskului. Acum luptele s-au transformat în unele de poziție. Din regiunile Dnepropetrovsk și Krivoy Rog, un mare convoi european avansează spre pozițiile Forțelor Armate ruse, ca să preia initiativa și a pune mâna pe localitate. Sunt ceceni europenizați, împreună cu mercenari ai Legiunii, îmbarcați pe vehicule blindate poloneze. Pe seară, și-au făcut apariția avioanele Su-25 rusești și elicopterele de atac Ka-52 care au lovit puternic și au dispersat mercenarii, în curs de transfer.

Contingentele militare ruse din Olgino și Vysokopolie au ținut cu succes pozițiile de apărare, pentru a treia zi. În această zonă, este imposibil pentru ucrainieni, să câștige controlul asupra așezărilor.

4.Situația în secțiunile Posad-Pokrovsky și Aleksandrovsky. Forțele Armate ale Ucrainei s-au concentrat pe extinderea zonei de control în jurul Ternovye Pod cît și spre râul Belozerka, la est, cât și la sud. Luptele se desfășoară de la Ternovy Pod până la periferia nordică a Kiselevka. Forțele Armate RF au fost nevoite să se retragă pe poziții favorabile, la sud de Zeleny Gai. În schimb, artileria și sistemele MLRS rusești sunt foarte active și mobile, distrugînd blindatele și împiedicînd avansul grupurilor ucrainene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.