La această oră deasupra Dobrogei patrulează un avion de cercetare american E-8 (Joint STARS)

0 709

Prezența lui indică necesitatea Pentagonului de a avea informații despre o operațiune rusească aflată în derulare, în sudul Ucrainei.

Radarul AN/APY-7 de la bord, este prevăzut cu un indicator pentru ținte aflate în mișcare, la sol (GMTI) și urmărește simultan 600 de astfel de ținte, la mai mult de 250 km. El este capabil să detecteze, să localizeze și să urmărească un număr mare de vehicule terestre și să facă diferența între vehiculele blindate (tancuri, MLI pe șenile) și TAB-uri, camioane, pe roți, permițând să selecteze mai bine muniția pentru diferite ținte. E-8C poate furniza date de ochire și informații pentru aviația de atac, nave de suprafață și artilerie. E-8 poate transmite pe cîmpul de luptă numărul de vehicule, locația, viteza și direcția de deplasare.

Alt echipament major de misiune îl reprezintă subsistemele de comunicații/datalink (COMM/DLX) și operațiuni și control (O&C). Optsprezece stații radio afișează date procesate de computer în format grafic și tabelar pe ecrane video. Prin aceste stații se comunică informațiile către comandanții aflați pe front.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.