”Insider” din fotbalul sud-american: Unii șefi ai FIFA au vrut și au acționat ca Argentina să câștige Cupa Mondială!!!

0 728

Campionatul Mondial de fotbal s-a încheiat, multă lume a fost fericită pentru că Argentina a cucerit trofeul mai ales că Messi, la final de carieră ar fi meritat o medalie mondială. Începem un serial de mini interviuri pe teme de fotbal, corupție în fotbal și jocuri de culise din această lume a bogaților cu un personaj ancorat în acest fenomen, un personaj care are multe conexiuni în acest domeniu și care, deocamdată dorește să rămână anonim. O să-l numim insider. Așadar, start în primul interviu al serialului nostru.

Campionatul Mondial de fotbal s-a încheiat, rămâne însă o câștigătoare care a atras multe semne de întrebare din partea oamenilor de fotbal. Cum s-a simțit în America de Sud această victorie?

-Foarte entuziasmați sud-americanii în general, si foarte euforici si increzuti argentinienii in particular

Loviturile de la 11 metri primite de Argentina pe parcursul turneului final au fost în marea lor parte controversate, esti de aceiasi părere?

-Absolut de acord cu tine. „S-a vazut din avion”

Au vrut șefii FIFA ca Argentina sa câștige acest trofeu?

– Consider ca este foarte probabil ca unii din ei nu doar să fi vrut ci au si „acționat” din umbră

Sponsorii lui Messi sunt mai puternici decât ideea de corectitudine? Acest jucător a câștigat cel mai controversat balon de aur din istorie

-Sigur ca sunt peste idea de corectitudine. Fotbalul ca și politica sunt extrem de corupte, iar cei de la Adidas își urmăresc interesele cu cinism

LUSAIL CITY, QATAR – 18 DECEMBRIE: Lionel Messi (Argentina) celebrează alături de coechipieri victoria din finala FIFA World Cup Qatar 2022.  Finala dintre  Argentina și Franța s-a jucat pe Lusail Stadium, Qatar. (Photo / Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Ce ne poti spune despre corupția din Argentina și aici mă refer în special la fotbal…

-Este foarte complexă schema de corupție în fotbalul sud-american și în particular în Argentina. Sunt manevre de la copii și juniori până la nivelul președintelui Federatiei Argentiniene de Fotbal.  Repet, sunt foarte inteligenti in schemele lor. Vom discuta pe larg despre asta.

Cât de mult sunt umflate cotele fotbaliștilor argentinieni?

-Destul de mult. Pentru unii jucători ai căror sponsori au interese mari cotele sunt umflate incredibil. Este un banc : „cel mai tare profit din fotbal este să îl cumperi pe un fotbalist argentinian la prețul lui real și să îl vinzi la prețul stabilit drept cotă de piață de agent (ei cred ca toți jucătorii costă milioane de dolari).

Aici fac un comentariu, în afara corupției și a șpăgilor etc, argentinienii au o cultură fotbalistică foarte bună. Ca și în România și în Argentina se pierd multe talente provenite din mediul rural în special din cauza corupției și a grupurilor de interese formate din agenți.

Cam de câți bani negri anual vorbim atunci când se discută de fotbalul argentinian și cel sud american în special?

-Foarte multi. Nu pot da sume pentru că este imposibil de estimat. Se „aduc” multi bani din Europa și mai nou din SUA aici, și se „împărțesc” frățește

Care este calitatea campionatului argentinian raportat la cel românesc?

-Net superior campionatul argentinian în comparație cu cel românesc. Foarte competitiv. Este ceva ca în Europa de Vest. Foarte mult angajament, ritm, tehnică, iar banii investiți sunt foarte mulți. Sunt fotbaliști care câștiga și un milion sau mai mult de dolari pe an.

(Meciurile din campionatul argentian nasc o pasiune nebună)

Revenim la finala mondialului din Qatar, crezi că un posibil gol marcat de Franța în finalul celei de-a doua reprize de prelungiri ar fi fost validat?

-Dacă era corect 100% se valida. Franta avea si ea ceva lobi in spate. Dar dacă se găsea și „o virgula” pentru a fi anulat golul cu VAR,sigur îl văruiau ăia de… mamă mamă…

De ce se bate atât de mult monedă pe faptul că acest turneu final nu ar fi trebuit organizat de Qatar?

-De ciudă si invidie a altor state puternice care nu au pompat cât și la cine trebuie șpăgile pentru voturile necesare.

(VA URMA)

Leave A Reply

Your email address will not be published.