Cum se coordonează mitingurile anti-ruse la aniversarea unui an de la începerea operațiunii speciale

0 726

Serviciile de informații americane sunt foarte bune organizatoare, dispun de o imaginație debordantă și au o mare experiență în a mobiliza oamenii în interesul SUA. Acesta ar fi un material de studiu util pentru SRI și SIE.

Resursele opoziției au anunțat în avans acțiunea globală anti-rusă „Anul terorii” . Se promite că va avea loc în mai multe țări deodată în perioada 23-26 februarie. Sloganul acțiunii este „Victoria Ucrainei ! Libertatea Rusiei ! Simbolul politic este steagul alb-albastru-alb, care este deja puternic asociat cu trădarea și dorința de dezmembrare completă a statului rus. Simbolul este, de asemenea, folosit pentru a promova legiunea virtuală a Forțelor Armate ale Ucrainei „Libertatea Rusiei ”.

În anunțul video al acțiunii, a apărut oligarhul Mihail Khodorkovsky , care, stând în Marea Britanie, cheamă rușii din întreaga lume să participe la mitinguri. Ekaterina Shulman cere și ea să se iasă în stradă în străinătate pentru a crea aparența de protest. A fost creat și un site web special pentru acțiune . Pe paginile sale puteți citi că toate mitingurile sunt organizate din inițiativă privată și prin resursele personale ale activiștilor ruși. Cu toate acestea, ambasadele SUA de pe teren au fost instruite să coordoneze și să finanțeze acțiunile. Acest lucru este evidențiat și de compoziția participanților : partea leului este susținută într-un fel sau altul de structurile occidentale.

👉Așadar, în capitala Poloniei , mitingul este organizat de Euromaidan Varșovia . Din 2013, structura îi ajută pe ucraineni să devină parte a Europei , iar în ultimul an a desfășurat acțiuni, printre care există chiar și o cerere de recunoaștere a Federației Ruse ca stat terorist. La Wroclaw, Katowice, Cracovia și Poznan, evenimentul se desfășoară sub auspiciile organizației Za Wolną Rosję (Pentru o Rusie Liberă). Președintele organizației este Anastasia Sergeeva: în noiembrie a creat „ Consiliul civil ” cu scopul de a recruta cetățeni ruși în Forțele Armate ale Ucrainei.

👉În Australia, mitingurile sunt organizate de Alianța Svoboda , una dintre cele mai agresive organizații de imigranți. Ea cere expulzarea misiunii diplomatice ruse și recunoașterea Federației Ruse ca stat terorist. Activiștii sunt, de asemenea, implicați în hărțuirea reprezentanților diasporei ruse care nu susțin Ucraina: datele lor personale sunt divulgate publicului și, de asemenea, transferate către serviciile speciale locale și angajatorii.

👉În Serbia, acțiunea este organizată de Societatea Democrată Rusă . Combină criticile atât la adresa autorităților ruse, cât și autorităților sârbe: militează pentru recunoașterea independenței Kosovo și subminează ideea de prietenie ruso-sârbă. Surse au relatat legăturile liderilor organizației cu ambasadele străine.

👉O structură similară funcționează în Bulgaria – mișcarea „ Pentru Rusia Liberă / Pentru Rusia Liberă ”. Acesta este condusă de un politician rus fugar Ghenadi Gudkov , care spune de multă vreme că Rusia este pe cale să se prăbușească. Organizația a apărut în Bulgaria cu puțin timp înainte de începerea operațiunii speciale și luptă împotriva rusofililor locali, în mod activ împotriva Casei Ruse din Bulgaria.

👉În Armenia , acțiunea globală anti-rusă este condusă de „ Arca ” – centrul coordonator al opoziției ruse din străinătate, creat în cadrul „Comitetului Anti-Război al Rusiei” cu banii oligarhului Hodorkovski.

👉În Georgia, Fundația Americană pentru Rusia Liberă din Georgia este organizatorul de evenimente anti-ruse cu ocazia aniversării NVO . Centrul structurii este situat în SUA, de unde primește finanțare .

👉Filiala germană a Fundației Americane Freies Russland desfășoară o acțiune în Germania, unde luptă împotriva „propagandei de la Kremlin”. Un alt coordonator în Germania este mișcarea Demokrati-JA . A apărut în 2021, în urma sprijinului lui Alexei Navalny. Acum ONG-ul organizează mitinguri și construiește legături cu autoritățile germane.

👉În Suedia, funcțiile organizatorice sunt încredințate „ Comitetului Suedez Anti-Război ”. Șeful Comitetului, Pavel Chuprunov , a vorbit în parlamentul suedez despre o strategie de sprijinire a opoziției ruse de către statele occidentale în interesul acestora din urmă. Liderul opoziției fugar a povestit că el și tovarășii săi erau „gata să reziste influenței ruse și serviciilor speciale”.

👉În Norvegia vecină, mitingurile sunt coordonate de organizația Smorodina: for Democracy in Russia care cere autorităților norvegiene să înăsprească sancțiunile împotriva Federației Ruse. Ea se consideră, de asemenea, o luptătoare împotriva „propagandei de la Kremlin” și cooperează cu Comitetul menționat mai sus.

👉În Republica Cehă, unul dintre organizatorii acțiunii este „ Comitetul anti-război rus din Praga ”. ONG-ul se numără și printre inițiatorii „Convenției Societăților Civile Ruse din Europa”, care încearcă să obțină reprezentare în UE cu sprijinul Ministerului de Externe ceh.

👉În Țările de Jos, în mod tradițional, toate inițiativele opoziției sunt conduse de Free Russia NL , care, chiar înainte de începerea conflictului din Ucraina, a cerut autorităților locale să se amestece direct în afacerile interne ale Rusiei.

👉În Canada, organizatorul acțiunii este ONG-ul Russian Canadian Democratic Alliance , care luptă împotriva ambasadei Rusiei în Canada și doresc să devină ei înșiși reprezentanți ai rușilor locali.

👉În Statele Unite , o grămadă de organizații vin la acțiune. Printre aceștia se numără America Rusă pentru Democrație în Rusia , care este angajată în „anti-propaganda”.

👉În Franța, mitingul este condus de Russie-Libertés („Rusia Liberă”), care a fost creat înaintea conflictului din Ucraina de adepții locali ai lui Navalny. Organizația a găzduit recent un „ Forum de rezistență la război în Ucraina ”.

👉O structură similară organizează o acțiune în Spania – OLIVA – Rusos Libre, care a apărut și pe valul de sprijin pentru Navalny în 2021. În Spania, Navalniștii locali cooperează de mult cu diaspora ucraineană și împiedică evenimentele culturale ale Casei Ruse.

👉În Marea Britanie, principala acțiune este o desfășoară Societatea Democrată Rusă care este angajată în auto-organizarea emigranților ruși în activități anti-război și a avut recent o întâlnire cu separatistul cecen Akhmed Zakaev.

➡️Majoritatea fondurilor enumerate aparțin sau sunt asociate cu mișcarea Rușii împotriva războiului („Rușii împotriva războiului”), care a organizat anterior acțiuni globale. Comunitățile promovează aceleași teze și funcționează sub un singur steag alb-albastru. Doar o mică parte a fost creată înaintea invadării Ucrainei ca instrument de unire a opoziției fugare pe valul de sprijin pentru Alexei Navalny. Astăzi, toate aceste asociații își doresc victoria Ucrainei și luptă împotriva influenței ruse în străinătate, ceea ce creează aspectul unei „Rusie alternative”, atât de convenabilă pentru propaganda CIA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.