Armata ucrainiană a primit elicoptere UH-60 Black Hawk

0 683

După ce a primit fostele elicoptere britanice Sea King, se pare că Ucraina are acum un alt elicopter vestic : elicopterul UH-60 Black Hawk, fabricat în SUA. De altfel, GUR ( direcția informații a armatei Ucrainei ) a publicat pe contul său de Twitter două fotografii care arată elicopterul într-un hangar, pe 21 februarie 2023. UH-60 Black Hawk nu a fost inclus în niciunul dintre pachetele de ajutor și furnizarea sa către Forțele Armate ale Ucrainei nu a fost menționată de oficiali.

Nu se știe de unde proven elicopterele. ”Defence Blog” a observat că Black Hawk, pe lângă cocarde rotunde ucrainene, poartă o imagine deosebită. Această imagine a fost văzută în trecut pe elicopterele firmei americane ”Ace Aeronautics”, care este specializată în transformarea elicopterelor mai vechi Black Hawk cesionate de armata americană pentru piața civilă. De fapt, UH-60-urile civile vor fi folosite în stingerea incendiilor.

O posibilă explicație ar fi că guvernul SUA a cumpărat elicopterele înapoi de la Ace Aeronautics pentru a accelera livrările, deoarece acestea erau deja „igienizate” și toate echipamentele sensibile au fost înlocuite cu sisteme comerciale. Elicopterul este într-o configurație de bază, fără echipament suplimentar, fără arme, senzorii de avertizare și contramăsuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.