Lugoj: Peste 150 de familii au primit pachete cu alimente în urma unui program caritabil

0 453

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj a organizat marți o acțiune social – caritabilă, în parteneriat cu Asociația Centrul Ortodox și Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae” Lugoj. Peste 150 de familii au fost beneficiarele proiectului.

Cele două Centre se află sub coordonarea pr. Cristian Cerbu.

În cadrul evenimentului au fost implicate mai multe instituţii ale municipiului, cum ar fi: Protopopiatul Ortodox Român Lugoj, Poliţia Municipiului Lugoj, Detaşamentul 6 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Timiş, precum și Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roşca”.

„O implicare aparte a venit din partea Restaurantului «Domacris» prin familia Grecu Călin și Radmila,  din partea Asociaţiei «Găteşti și Dăruieşti» reprezentată de «Bucătăria lui Paul» care, prin voluntarii săi au pregătit porțiile cu hrană caldă pentru cei săraci”, au menționat organizatorii.

„Au fost distribuite în jur de 150 pachete cu alimente de bază și 150 de pachete cu dulciuri, la care s-au adăugat peste 200 de porţii cu hrană caldă”.

Pe lângă familiile nevoiaşe care au beneficiat de sprijinul organizatorilor, o atenţie sporită a fost acordată și bătrânilor fără aparţinători, având în vedere contextul Anului Omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice.

„Nădăjduim că și de această dată, prin tot ceea ce s-a întreprins, am reuşit să aducem o rază de bucurie și speranţă în sufletele celor necăjiţi aşa cum ne învaţă Domnul să o facem”, a spus pr. Cristian Cerbu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.