Ucraina atacă navele rusești cu ajutorul NATO

0 596

Imediat după atacarea navei rusești Ivan Khurs, de 3 drone navale, 5 avioane de recunoaștere ale Forțelor Aeriene ale SUA și ale țărilor NATO au apărut deasupra mării Negre. Misiunea lor : de a monitoriza mișcările navelor și aeronavelor flotei ruse a mării Negre și a indica ucrainienilor țintele. Ca o coincidență, odată cu venirea nopții, 7 UAV-uri Mugin-5, încărcate fiecare cu 25 kg de explozibil au decolat de la Odesa.

În nordul peninsulei, un UAV a fost neutralizat de o unitate de război electronic lângă satul Steregușe. Drona țintea un obiectiv în direcția Djankoy. La nord de Djankoy, 2 UAV Mugin-5 au fost distruse de un pluton de mitraliere AA ale brigăzii de puști motorizate, în apropierea gării Mamut. Cel mai probabil, obiectivele lor erau elemete de infrastructură, din lanțul logistic al trupelor ruse din regiunea Herson.

Un UAV a fost doborît lângă Maslovo. El se îndrepta fie spre linia de cale ferată, fie către depozitele militare din sud-estul Crimeei. În sud, o dronă a fost distrusă lângă satul Zavetnoye, de un echipaj al mitralierei AA cu 2 țevi ZU-2. De asemenea, două UAV-uri Mugin-5 au fost doborâte de un detașament mobil de apărare AA pe aerodromul Flotei Mării Negre de lângă Kacia. Dacă pînă acum s-au folosit rachete AA, acum majoritatea UAV-urilor sunt doborâte de mitraliere calibrul 14,5 mm care și-au dovedit eficacitatea împotriva țintelor care zboară la joasă înălțime.

Leave A Reply

Your email address will not be published.