Rușii mută în spatele frontului

0 418

Un exercițiu de gîndire, dureros ca orice utilizare a neuronului din dotare. În timp ce toată atenția este fixată pe Leopard, Bradley și podul Crimeei, în Rusia se întâmplă lucruri..

Nimeni n-a băgat în seamă comunicatul din 21 iunie, prin care ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că armata rusă a recrutat aproximativ 114.000 de militari contractuali și încă 52.000 de voluntari.

Vor fi distribuite cel puțin 3.700 de echipamente ( blindate, sisteme de artilerie, avioane, elicoptere ). Rusia va finaliza crearea unei „armate de rezervă” până la sfârșitul lunii iunie. 5 regimente au fost formate deja în proporție de peste 60%, personal militar, cât și echipamente.

Ce înseamnă asta ? Că în profunzimea teritoriului Rusiei, pe lîngă unitățile deja constituite s-au creat altele noi, începînd de la 1 ianuarie. Un ciclu de instrucție pentru ca acești noi militari să deprindă elementele de bază, durează 6 luni. După care batalioanele se asamblează pe brigăzi sau regimente, constituind 5-8 divizii. Diviziile vor face parte din 1-2 armate de arme întrunite a căror structură de conducere implică atît comandanți cît și constituirea propriei rețele de comunicații de coducere a luptei. Circul cu raliul automobilistic al lui Prigozin spre Moscova și așa-zisele ”demiteri” pe bandă rulantă a generalilor ruși, au servit drept paravan pentru constituirea structurii de comandă a noii armate. Iată lista generalilor ”șomeri” :

– Generalul Sergei Surovikin zis ”Armageddon”, locțiitorul șefului Operațiunii Speciale din Ucraina.

– Generalul-colonel Yunus-bek Yevkurov, adjunctul ministrului Apărării, provine din forțele de asalt aeropurtat.

– Generalul-colonel Mikhail Mizintsev, fostul adjunct al ministrului Apărării pentru logistică.

– Generalul-locotenent Vladimir Alexeyev, adjunctul șefului Statului Major rus pentru Informații ( GRU ).

– Generalul-colonel Andrey Yudin, șeful Operațiilor statului major al Operațiunii Speciale.

– Generalul-maior Ivan Popov, comandantul Armatei 58, provine din corpul de elită al vînătorilor de munte.

– Generalul-maior Vladimir Seliverstov, comandantului Diviziei 106 Aeropurtate.

– Generalul-maior Alexander Kornev comandantul Diviziei 7 Vînători de munte/Asalt Aeropurtat.

– Generalul-maior Ramil Ibatulin, comandantul Diviziei 90 Tancuri ( Regiunea Militară Centru-Siberia ).

– Generalul-maior Nikolay Gostev, comandantul Armatei a 4-a Aeriene.

Observăm că avem cei mai buni specialiști în planificarea operațională, în cercetare/culegere de informații, în logistică, asalt și în general, oameni tineri, cu o gîndire militară eminamente ofensivă.

Mulți din acești comandanți au fost astfel aleși încît să provină din arma vînători de munte. Ceea ce înseamnă că în noua structură va exista o divizie de vînători de munte. Deși frontul actual din Ucraina este în zona de stepă, iar zona muntoasă este în vestul Ucrainei, unde nu sunt lupte.

Se mai observă că va exista o componentă proprie de aviație și apărare AA, care nu va mai depinde de frontul din sud-estul Ucrainei. Simultan cu aceasta, există comandanți care au condus mari unități de asalt aeropurtat, ceea ce sugerează că nu sunt excluse operațiile de desant cu elicoptere, că cea de la Hostomel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.