“Portul popular local” (expoziție etnografică din colecția Muzeului Memorial ”Octavian Goga”)

0 894

Continuând misiunea de colecționare, cercetare, conservare și restaurare, comunicare și expunere a mărturiilor materiale și spirituale despre viața și activitatea marelui poet român, în scopul cunoașterii, educării și recreerii publicului vizitator, Muzeul Memorial Octavian Goga inaugurat expoziţia etnografică Portul popular local, în cadrul căreia sunt prezentate elementele stilului vestimentar din regiune: îmbrăcămintea originală a țăranilor, cusură și lucrată manual, formată în cadrul colectivității restrânse, cu aceleași modele de croit, cu o etnicitate si expresivitate de manifestare proprie.

Portul popular local reprezintă îmbrăcămintea tradițională sau caracteristică unei anumite regiuni, culturi sau comunități. Aceste costume tradiționale sunt purtate în mod obișnuit în contexte speciale, cum ar fi sărbători religioase, evenimente culturale sau ceremonii tradiționale. Portul popular local reflectă istoria, valorile și identitatea culturală a unei comunități și poate varia semnificativ de la o regiune la alta.

Această acțiune a Muzeului Memorial ”Octavian Goga” arată că portul popular local joacă un rol important în păstrarea culturii și tradițiilor unei comunități, constituind un simbol al identității culturale și un mijloc de exprimare a valorilor și istoriei locale.

Expozița temporară poate fi vizitată pe întreg parcursul lunii august, de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00 .

Leave A Reply

Your email address will not be published.