Expoziția «Carte religioasă veche» la Muzeul Memorial «Octavian Goga»

0 486

Continuând seria evenimentelor culturale desfășurate în cadrul Instituției noastre, le propunem vizitatorilor expoziția «Carte religioasă veche».

Expoziția cuprinde câteva exemplare deosebite din colecția poetului, cea mai veche carte fiind editată la Alba Iulia, în 1699, de către tipograful Mihai Iștvanovici.

O altă carte expusă, scrisă de către Sfântul Ioan Gură de Aur (Ioan Hrisostom), «Mărgăritare. Adecă cuvinte de multe feluri», este editată la București, în 1742, de către tipograful Stoica Iacobici. «Sfânta și Dumnezeeasca Evanghelie» este editată la București, în 1760.

«Anthologhion. Adecă floarea cuvintelor», care cuprinde întru sine rânduiala Dumnezeieștilor praznice, este editată la București, în 1766, de către Iordache Stoicovici.

Expoziția poate fi admirată pe întreg parcursul lunii septembrie.

”Astfel de expoziții pot fi o sursă de inspirație spirituală. Acestea pot oferi ocazia de a reflecta asupra învățăturilor religioase și asupra modului în care acestea au influențat societatea și cultura de-a lungul timpului.

În general, o expoziție de carte religioasă veche este o oportunitate de a aduce în prim-plan aspecte importante ale istoriei religiei și a culturii, de a împărtăși cunoștințe și de a încuraja reflecția și înțelegerea în ceea ce privește dimensiunea religioasă a vieții umane”, ne-a declarat Dr. Eduard Boboc, manager al Muzeului Memorial “Octavian Goga.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.