Expoziție de planșe și albume cu țesături, costume, covoare, incrustări în lemn

0 476

În perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2023, la Muzeul Memorial «Octavian Goga» se poate admira o inedită expoziție de artă meșesugărească. 

Ocupând un rol deosebit de important în orice locuință tradițională, țesăturile confecționate în gospodăriile tradiționale țărănești la războiul de țesut orizontal definesc stilul interiorului țărănesc al fiecărei zone.

Reflectând diverse valori sociale, credințe și practici religioase, actualmente motivele țesăturilor tradiționale îndeplinesc predominant un rol estetic.

Muzeul Memorial “Octavian Goga” (Ciucea) deține o impresionantă colecție de textile utilizate la decorul interiorului locuințelor țărănești (fețe de mese, cearșafuri, scoarțe, ștergare, covoare etc.) din diferite provincii istorice, o parte din bunurile menționate fiind expusă, astăzi, pentru vizitatori, până la finele lunii septembrie.

”Aceste expoziții au ca scop aducerea laolaltă a comunității de meșteșugari și a publicului pentru a aprecia și a achiziționa operele de artă create manual. Expozițiile de artă meșteșugărească oferă o oportunitate minunată pentru oameni să exploreze și să aprecieze opere de artă unică și să descopere bogăția meșteșugurilor tradiționale. Aceste evenimente au o contribuție semnificativă la conservarea și promovarea moștenirii culturale și a talentului meșterilor”,  ne-a declarat Dr. Eduard Boboc, manager al Muzeului Memorial “Octavian Goga”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.