Egal norocos pentru tricolori

0 513

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu reprezentativa Israelului, 1-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Tricolorii au deschis scorul prin Denis Alibec (27), dar oaspeţii au egalat după pauză prin Oscar Gloukh (53).

România a făcut din nou un joc modest şi a fost dominată clar de Israel, care a avut ocazii mai multe şi mai clare, putându-se simţi nedreptăţită de rezultat. Oaspeţii au pasat mai bine, au arătat un plus de viteză şi de valoare.

Prima ocazie notabilă a fost un jut de la 22 de metri al lui Jehezkel (17), prins de Moldovan. Tricolorii au fost periculoşi în min. 21, când Burcă a trimis cu capul pe lângă, după o lovitură liberă executată de Răzvan Marin.

România a deschis scorul oarecum împotriva cursului jocului: Stanciu a şutat din marginea careului, portarul Glazer a respins, iar Alibec a reluat în plasă (27). Stanciu şi-a mai încercat norocul o dată (30), de la 18 metri, dar mingea s-a dus puţin alături.

Israelienii au fost aproape de egalare, dar Burcă a blocat salvator şutul lui Peretz din careu (32). Acelaşi Peretz a tras de la 22 de metri, însă Moldovan a respins (42).

La reluare, israelienii au continuat să construiască şi să preseze, iar Gloukh a încheiat cu şut la colţul lung o acţiune (53), profitând de pasivitatea jucătorilor români şi de faptul că Moldovan era mascat.

Vizitatorii nu s-au mulţumit cu egalarea şi au continuat să caute drumul spre poartă, iar un şut-centrare al lui Jehezkel (58) a căzut pe bara transversală. Peretz a tras de la 17 metri, dar mingea s-a dus în blocaj (59).

Tricolorii au avut puţine ocazii bune de gol în partea secundă, una dintre ele fiind lovitura liberă executată de Alibec de la 30 de metro (63), respinsă de portarul Glazer.

Moldovan a gafat aproape de colţul terenului (66), iar Weissman a fost aproape să marcheze, însă şutul său din unghi a trecut peste poartă.

Cea mai mare ocazie a oaspeţilor s-a consumat în min. 76, când Gloukh a scăpat singur, dar s-a complicat şi în cele din urmă a şutat în bară.

Abu Fani a avut şi el două şuturi bune, dar la primul Moldovan a fost la post (80), iar apoi israelianul a trimis peste poartă din marginea careului (83). Moldovan (89) a avut o intervenție reușită la colţul scurt, la şutul trimis de Kanichowsky.

Tricolorii au ratat o şansă mare prin Puşcaş (78), care a tras mult peste poartă din careu, iar la ultima fază Răzvan Marin a şutat puţin alături de la 22 de metri (90+4).

România rămâne în cursă pentru locul al doilea după acest egal, iar marţi va juca, tot la Bucureşti, cu Kosovo, care a smuls egalul cu Elveţia, 2-2.

Reacții după meci:

🎙”1-0 era un rezultat fragil, cred eu că retrăgându-ne involuntar ei şi-au creat mai multe şanse. Cred că un 1-1 ar trebui să ne mulţumească în final, pentru că e un rezultat echitabil, aş putea spune. Cred că involuntar ne-am retras, aşa ne-a dus şi jocul, au început ei să vină mai mult spre poarta noastră, pentru că nu mai aveau nimic de pierdut. Din păcate am luat acel gol şi acum trebuie să ne gândim la meciul cu Kosovo, care este peste trei zile, pentru că a devenit cel mai important meci al campaniei. Este obligatoriu să luăm cele trei puncte, dacă nu, putem să cădem de pe locul de calificare. Trebuie să ne refacem foarte bine după acest meci. Am consumat mult, am alergat foarte mult, ne doream foarte mult să câştigăm. Trebuie acum să ne refacem foarte bine până la meciul cu Kosovo”, a declarat Nicolae Stanciu la Prima TV.

🎙Trebuie să-i mulțumim publicului, este cel mai important lucru din această seară. Echipa națională a arătat în această campanie că a crezut, a luptat, nu a cedat, chiar dacă n-au fost meciuri extraordinare. Eu rămân încrezător, avem jucători care pot produce lucruri bune. Am convingerea că România va fi la EURO.

Schimbările au fost cu jucători de profil ofensiv. Prima repriză a fost acceptabilă, n-aș putea să spun că a fost bună. Am acoperit bine spațiile, am fost reactivi, am avut momentele noastre. În repriza a doua nu am intrat bine, voiam mai multă inițiativă, mai multă complexitate în joc și să avem mai multe ocazii.

Am avut un adversar foarte bun astăzi, știam că au multă calitate individuală, că au jucători cu experiență, care nu se precipită. Kosovo, la fel, au jucători în campionatele importante, campion în Italia, Muriqi, care i-a dat două goluri Elveției”; a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

🎙”Cred că am făcut un meci prost. După ce am marcat ne-am retras un pic şi au controlat jocul, după 1-0. Chiar dacă puteam să câştigăm, s-a întâmplat să luăm gol şi nu am reacţionat cum ar fi trebuit. Pentru noi era foarte importantă această victorie, dar nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe să câştigăm cu Kosovo şi apoi să câştigăm cu Andorra şi Belarus. Cred că ne-am retras prea repede, au pus ei presiunea pe noi poate… Dacă nu luam golul ăla aşa repede reuşeam să câştigăm marcând şi golul doi”, a spus Denis Alibec la Prima TV.

România – Israel 1-1 (1-0)
Au marcat: Denis Alibec (27), respectiv Oscar Gloukh (53).
Bucureşti, Arena Naţională: 49.123 spectatori
Preliminariile EURO 2024 – Grupa I

Statistică: Șuturi pe poartă 3-5; Șuturi pe lângă poartă 5-6; Lovituri libere 18-13; Cornere 3-4; Intervenții portar 4-2; Ocazii de gol 9-16; Cartonașe galbene 3-1;

Au evoluat echipele:

România: 12. Horaţiu Moldovan – 4. Cristian Manea, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă – 18. Răzvan Marin, 6. Marius Marin (19. Darius Olaru, 64), 10. Nicolae Stanciu (căpitan; 8. Alexandru Cicâldău, 88), 11. Nicuşor Bancu – 23. Deian Sorescu (21. Olimpiu Moruţan, 56), 7. Denis Alibec (9. George Puşcaş, 64), 20. Florinel Coman (13. Valentin Mihăilă, 56). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 1. Ştefan Târnovanu, 16. Marian Aioani – 2. Andrei Raţiu, 5. Vladimir Screciu, 14. Ianis Hagi, 17. Adrian Rus, 22. Mario Camora.

Israel: 18. Omri Glazer – 2. Eli Dasa (căpitan), 4. Miguel Vitor, 13. Sean Goldberg (5. Stav Lemkin, 77), 19. Roy Revivo – 8. Dor Peretz (16. Mohammad Abu Fani, 73), 6. Neta Lavi, 15. Oscar Gloukh – 17. Sagiv Jehezkel (12. Gavriel Kanichowsky, 72), 14. Dor Turgeman (9. Shon Weissman, 62), 10. Manor Solomon. Selecţioner: Alon Hazan.

Rezerve neutilizate: 1. Daniel Peretz, 23. Yoav Jarafi – 22. Ofir Davidzada, 3. Mahmoud Jaber, 7. Ramzi Safuri, 11. Gadi Kinda, 20. Tai Baribo, 21. Din David.

Arbitru: Slavko Vincic; arbitri asistenţi: Tomas Klancnik, Andraz Kovacic; al patrulea oficial: Matej Jug (toţi din Slovenia)
Arbitru video: Nejc Kajtazovic; arbitru asistent video: Rade Obrenovic (ambii din Slovenia)
Observator UEFA pentru arbitri: Rune Pedersen (Norvegia); Delegat UEFA: Per Eliasson (Suedia)
Cartonaşe galbene: M. Marin (56), Drăguşin (61), Puşcaş (85), Kanichowsky (89).

Leave A Reply

Your email address will not be published.