Ce au în comun Denise Rifai și Everestul?!

0 161

            Sunt convins că devoratorii canalelor de știri nu au ratat-o. Te uiți la Realitatea TV, mă refer la ceea ce a mai rămas din fostul canal numărul unu al știrilor, și dacă nu te-ai tâmpit de tot, ai toate șansele să-ți atingi scopul, asta dacă cumva ai făcut din a te tâmpi un scop în viață. Realitatea TV și programele lor vor fi disecați la ”Isteria Presei” cu altă ocazie. Vedeta tv a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016 este cu siguranța frumoasa și fantasmagorica Denise Rifai. Nu putem contesta faptul că pot exista telespectatori care se uită la Realitatea TV doar pentru farmecul ei personal, chiar dacă acest lucru ar presupune să închizi complet sonorul. Dincolo de orice exercițiu de imaginație care ar presupune închiderea sonorului, propun să ne aplecăm doar asupra atitudinii pur jurnalistice a vedetei tv. Ați mai auzit atâtea inepții pe minp. (minutul pătrat, este un termen inventat de mine, un etalon a prostiei și prostirii jurnalistice, al autosuficienței și aroganței fără suport profesional dovedit)?! Activând de 24 de ani în presă cred că i-aș găsi ceva concurență frumoasei vedete aparținând canalului (I)Realitatea, dar prefer să nu-mi forțez memoria, din motive de sănătate mentală. E un deliciu să o urmărești pe Denise zburdând pe tronsonul ei orar, tocându-și invitații cu o indiscreție jurnalistică de top, de tip justițiar, încă necuantificabilă în rating și publicitate, așa cum se întâmplă în cazul celebrului ei coleg, Rareș Bogdan. După ce i-a disecat garderoba și veniturile divei-candidat Laura Chiriac (apropos, Laurica este o fostă vedetă a Realității) și după ce i-a golit poșeta în ideea identificării surselor de venit, a sosit momentul unei curățenii purificatoare și spirituale a suportului de ”cale rulantă-ferată” (ca să fiu în ton cu isprăvile minților ei). Candidatul intervievat, Augustin Hagiu, membru PRU și candidat pentru funcția de primar pentru sectorul 2 din capitală, a surprins prin ridicolul răspunsului său, dar beneficiază de circumstanțe atenuante având în vedere tâmpenia elucubrantă debitată de vedeta Denise: ”Ați văzut cât de murdare sunt șinele de tramvai?”. Candidatul, un soi de vițel sinistru, căci pentru apelativul sau renumele de bou mai are ceva de muncă, a căzut în capcana geniului jurnalistic, răspunzând: ”Da!… Șinele de tramvai intră în apanajul regiei autonome de transport.”.

            Mda!… Clar! Despre candidatul cu pricina adaug doar că electoratul este cel care îl va judeca; categoric, judecata se poate face la urne. Însă vedetei tv, Denise, îi dau niscavai sfaturi colegiale, ca să-i mai crească cota. De exemplu ar putea să își debusoleze complet invitații sau înamorații, întrebându-i: ”Știți ce am eu în comun cu Everestul?”. Surpriza va fi neîndoielnic, totală. Audiența va fi făcută praf, mai ales dacă va folosi răspunsul: ”sunt la fel de provocatoare, inaccesibilă și intangibilă precum Everestul”. Eu aș mai adăuga ceva, draga mea Denise (oare pot să te apelez astfel? Promit că o fac colegial, nicidecum instinctual, tipic masculului beta…): ”Frumoasa mea justițiară, fostă colegă de trust, mai ai ceva în comun cu Everestul! E aproape imposibil de atins! Stă prostia pe creierul tău, ascuns perfect în spatele senzualei expresivități, precum zăpada pe acoperișul lumii. Știi care este acela? Același Everest!”.

            I-aș transmite un mesaj Cozminului, mă refer la coacționarul Gușă, sau directorului general al Realitatea TV, Rareș Bogdan, însă știu că aș toci tastatura inutil. Le urez să fie sănătoși, cu al lor trust cu tot și să mai lectureze uneori rubrica noastră, Isteria presei, pentru că lista rămâne deschisă! Am un feeling, referitor la faptul că și ei vor trece pe aici, nu doar nominal ci și faptic…

Leave A Reply

Your email address will not be published.