Dimineți civice

0 153

Îmi place să ascult dimineața, în drum spre birou, la radio, problemele urbei, cea în  care trăiesc de 11 ani. Acum vreo 6 luni, la Realitatea FM Cluj, un ascultător a intervenit si l-a întrebat pe primarul Emil Boc, când se vor monta ceva corpuri de iluminat pe b-dul Muncii, în zona în care stâlpii de susținere ai liniei de alimentare pentru  tramvai sunt pe mijlocul străzii. Răspunsul a fost rapid, concis și aproape credibil. Problema avea să fie analizată „mâine” și rezolvată rapid. Brusc, am avut o revelație. Am intervenit și eu. Lipsea o reglementare de prioritate între Calea Baciului si Valea Seacă. Un potențial loc mortal pentru un șofer străin de locuri. Răspuns prompt, concis!… La două-trei zile, am verificat dacă problema semnalată de mine a fost băgată în seamă. Fusese! Și chiar rezolvată. Am fost mulțumit.

A trecut ceva vreme și în urmă cu două săptămâni, ascultam în drum spre birou același post de radio. Ceva schimbări de voci și cea a primarului, care era din nou invitat în studio. Intervine un ascultător și ridică aceiași problema din b-dul Muncii. Am realizat că trebuie să fie același clujean indignat. Postul nu are o audiență de speriat iar cei ce intervin, sunt cam aceiași. Boc a dat același răspuns. Am crezut că fac un AVC (accident vascular-cerebral). Trecuseră aproape șase luni. Și de vreo două accidente cu mașini înfipte în stâlpii din mijlocul străzii știu eu. Am sunat și eu și l-am „agasat” nițel pe primarul Boc, revenind cu aceeași problemă. Domnia sa, a mai nuanțat răspunsul, a încercat să-mi explice că se face un proiect, bla, bla, bla…

Astăzi am trecut prin zonă. Situația este aceeași ca acum șase luni sau ca acum două săptămâni când problema a revenit în actualitate. Lipsește iluminatul stradal în zonă. Penibilă situație.

Domnul Primar, subsemnatul, în calitate de semnatar a acestui articol, vă adresez următoarele întrebări:

  • dacă pentru două-trei becuri trebuie un proiect (nu întreb de studiu de prefezabilitate sau fezabilitate pentru că îmi este frică de răspuns), pentru 60.000 de becuri de Crăciun, ce trebuie?
  • de ce nu s-au relocat acei stâlpi în afara carosabilului, cu ocazia reabilitării de milioane de euro?
  • dacă moare cineva sfărâmat într-un stâlp ”neiluminat”, aveți vreun proiect? Dar cei din comisia de siguranța circulației, au?

 

Florin Enache, de profesie clujean

Leave A Reply

Your email address will not be published.