Rezilienţa de care avem nevoie, spiritul ludic al poporului român!

0 182

În aceasta perioadă de criză epidemiologică şi economică, rezilienţa este ceea ce le oferă oamenilor puterea psihologică pentru a face față stresului și greutăților legate în principal de incertitudinea creată. Fiecare avem momente în viaţă în care suntem nevoiţi să facem față unor schimbări sau provocări mai mult sau mai puţin dezastruoase, iar modul în care abordăm aceste probleme poate juca un rol semnificativ nu numai în rezultat, ci și în consecințele psihologice pe termen lung.

Fiecare generaţie trece prin schimbări şi încercări, generaţia bunicilor noştri a trecut prin războaie (recent am primit lingura cu marginea teşita de la mâncatul conservelor, pe care bunicul meu a apucat să o aducă din război), iar generaţia parinţilor noştri prin încercarile regimului comunist. Generaţia noastră, generatia Y, persoanele care s-au născut din 1980 până în 1999, este cea care ar fi trebuit să îşi înceapă cariera în momentul recesiunii din 2008 şi generatia Z care conform studiilor este generaţia progresului tehnologic, generaţia civică care lasă deoparte diferenţele şi se mobilizează pentru valorile în care crede.

Cu toţi vom trece prin criza pandemiei şi mai apoi, probabil, prin problemele economice, apărute deja în anumite domenii iar lipsa unor politici coerente şi aplicabile imediat care să susţină mediul de afaceri va conduce la dezamăgire, va crea frustrări şi incertitudini legate de pierderea locului de muncă. În timp ce frica poate fi gestionată, puţini dintre noi sunt imuni la consecințele economice ale pandemiei. Cu toate acestea, să nu uităm de spiritul ludic al poporului român, spirit care ne-a ajutat de-a lungul timpului să trecem peste încercările vieţii şi mai cu seamă, în moment grele ne-a ajutat să fim uniţi. Acum, UNIŢI DAR LA DISTANŢĂ!

Ionut Daniel Moldovan

Leave A Reply

Your email address will not be published.