Britanicii și-au luat țara înapoi. Noi când?

0 199

            Deci, Marea Britanie out din UE. Nu-mi vine să cred, dar așa e. Nu pot fi manipulați toți și duși de mânuță spre țarcul mondial care este pregătit de atâta vreme, cu o indescriptibilă grijă, de către arhitecții decepției. Savurez, deși am greșit profund în aprecierea mea. Am întâlnit acum o săptămănă un fost coleg de școală primară care lucra în Marea Britanie și care îmi povestea că lucrează 60 de ore pe săptămână pe un salariu de 1500 lire sterline și care era la curent cu întreaga campanie pro și contra din Marea Britanie. Era obosit, îmbătrânit prematur și îmbibat de tutun până în ultima celulă  și spunea că pentru cei care lucrează acum în Marea Britanie și provin din Est va fi foarte greu dacă Marea Britanie va părăsi spațiul UE. Inclusiv pentru el, care ar fi vrut să-și aducă întreaga familie (soție și fiu) în Marea Britanie. Spunea că în România, el nu mai vede nici un viitor. Tot el îmi atrăgea atenția că cei care și-au gândit campania de părăsire a UE pentru statul britanic au foarte multe argumente și sunt foarte determinați. Eu îl priveam cu o superioritate olimpiană și mă gândeam că nu se poate ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. Recunosc că sunt viciat profund în modul de gândire. Ba se poate.
Britanicii și europenii (în calitate de spectatori) au avut un referendum cinstit a cărui numărătoare corectă i-a dat învingători pe cei care vreau să iasă din țarcul Uniunii Europene. Eu mă credeam în România așa cum se votase la Paris în 2008 cu serviciile la pupitru și cu Băsescu ieșit președinte peste noapte. Sau cu Gorge Bush Jr în ipostaza de președinte ales  cu voturile electorilor numărate sau renumărate de nenumărate ori. Cum se poate, n-au britanicii un Liviu Dragnea autohton? M-am convins, Marea Britanie este Marea Britanie. Nu-i România și nici SUA. Recunosc că nu se pot măslui voturile așa cum ar vrea unii. Super tare. Deci se poate pe bune.
Știu că arhitecții decepției vor face totul, și când spun totul, mă gândesc la toate mijloacele să readucă Marea Britanie în UE. Pe burtă, pe tavă, cu botul pe labe. Sunt curios dacă mai vrea să miște cineva în front. Un precedent care poate să devină molipsitor. Dacă este începutul unui efect de domino care să determine începutul sfârșitului pentru UE? Greu de spus. E bună și democrația asta la ceva. Unde este pe bune. Pentru că devine imprevizibilă pentru unii care trag sforile din culise și cărora nu le ies scenariile.
Ei și-au luat țara înapoi așa cum au vrut. Noi, pe când?!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.