Cretinitatea Lunii iulie merge la….

2 223

Navigam zidurile Facebook-ului aseară şi am dat peste cretinitatea lunii. Odată cu acest articol, voi începe să dau distincţii şi să vorbesc “de bine” pe acei oameni care reuşesc să sfideze logica şi intelectul. Primul pretendent la Cretinitatea Lunii, luna iulie, este Dan Tudor Finteușeanu, membru fondator al Partidului Republica Liberă. Acesta şi-a “vomitat” demonii în spaţiul virtual acum două zile vorbind despre Electric Castle şi viziunile (sau vedeniile, decideţi voi după ce citiţi articolul) lui “strălucite” asupra viitorului tineretului din România. Că să înţelegeţi despre ce vorbesc o să va rog să daţi click AICI, iar apoi să continuaţi aici ca să vă “curăţaţi” mintea şi intelectul. Ce are el este posibil să fie contagios aşadar va rog, aveţi grijă!

În primul rând, domnule Finteuseanu, felul cum va educaţi copilul este strict datoria dumneavoastră, nu a societăţii. Da, este drept că aceste poate fi influenţat de ce se află în jurul lui, dar mă întorc la datoria de părinte: este obligaţia părintelui să îşi educe copilul în aşa fel încât acesta să facă diferenţa dintre bine şi rău, să cunoască ce înseamnă limita.“S-a întors de la un festival de lângă Cluj tras la față, slăbit, și este la pat de 3 zile”. Aveţi certitudinea că nu a exagerat cu alcoolul şi alte cele?! Poate e mai slab de înger şi oboseşte mai repede. Este din nou adevărat că la asemenea evenimente sunt foarte mulţi oameni care nu mai ţin cont de limite, este treaba lor dacă se fac de ras sau nu (am văzut clipuri virale cu fete leşinând dezbrăcate). Până la urmă este un eveniment la care scopul este de a ieşi din barierele puse de societate (de aceea este în afara oraşului şi cu intrare plătită), de a te distra cum consideri tu fără ca cineva să te judece. Aşadar, dacă a ales să meargă acolo şi acum stă la pat, poate trebuia să o lase mai uşor cu acidul şi combinaţiile. Limite, domnule!

“Putea să moară de pneumonie și holeră în acel noroi în care s-a dus să asculte ritmuri satanice!” Da, putea să moară, este adevărat, dar la fel de bine putea să moară şi trecând strada. Când fiul dumneavoastră a mers acolo, nu s-a uitat la vreme? Nu şi-aîntrebat prietenii care au ajuns deja acolo dacă e frig? Dacă l-aţi crescut pe balcon precum ficusul, este normal să nu ştie asemenea reguli sociale şi este numai vina dumneata pentru acest lucru! De unde până unde ritmuri satanice, stimate? Înţelegi ceva din acel gen de muzică? Nu! Dar extremismul religios vă determină să respingeţi ce nu înţelegeţi. Între Dan Tudor Finteușeanu şi un membru ISIS nu există decât un pas mic. O distanţă mai scurtă decât intelectul sus-numitului. Îmi pare rău de jignire, domnule, dar din ce lansaţi în mediul virtual, acest lucru îl pot deduce. Vă rog să îmi demonstraţi contrariul! Voi, extremiştii religioşi ortodocşi, sunteţi la fel precum membrii ISIS sau Al-Quaeda, doar că nu aveţi centură de dinamită, încă.

Am făcut un exerciţiu de imaginaţie despre cum vede acest domn societatea. În viziunea acestuia femeile ar trebui să fie legate de aragaz, copiii să fie înscrişi în Şoimii Patriei, iar familia să îngenuncheze în faţa patriarhului suprem, capul familiei, el. Se vor asculta numai genurile de muzică agreate de către biserică şi toate deviaţiile vor fi aspru pedepsite. Credem şi nu cercetăm! Domnule, Finteușeanu, aţi greşit deceniul! Probabil că ideile vă sunt agreate între simpatizanţii partidului: câteva asociaţii de locatari cu care împărtăşiţi duminiciile la biserică şi seriile în faţă scării la o bere cu seminţe şi politică – ca la fierăria lui Iocan.

Faptul că a făcut apel la autorităţiile statului pentru a interveni în această situaţie este încă o dovadă a extremismului religios şi a orbirii cauzate de rigiditatea mediului în care trăieşte. Totodată denotă şi lipsa de cultură politică a individului. Cum îşi poate imagina că un asemenea demers o să fie băgat în seamă de cineva? Oare în afară de biserică, lucru şi casă, mai are alte interacţiuni cu societatea? Are şi partid! Poate să se ia de mâna cu alte formaţiuni precum Noua Dreaptă şi să îşi dea cu capul de un manual de politologie până le intră ceva forţat în cap.

Din toată această situaţie consider că cel mai mare rău este faptul că aceşti oameni votează! Din păcate ei chiar merg la vot, în comparaţie cu tinerii sictiriţi de politicul nostru. Aceştia merg la vot şi pun ştampila în concordanţă cu mintea lor scurtă şi cu crezurile politice deformate şi obtuze, ca mai apoi să ne mirăm de ce avem atâţia idioţi în Parlament.

2 Comments
  1. Sorin Suciu says

    Adica voi “puneti botul” la un articol scris de unul care e presedinte la un partid de care n-a auzit nimeni (nu gasesti nici macar referinte pe google despre asa ceva) si care probabil nu exista? Si inca unul care are “o nevasta dedicata” ? Chiar credeti in veridicitatea acestui personaj si a institutiilor pe care le-ar reprezenta, sanchi?
    Nu stiu zau la cine se potriveste mai tare titlul articolului dvs…

  2. Radu says

    Da, pentru a compromite mișcarea ortodoxă sunt plasate pe profile de facebook comentarii intenționat extremiste care urmăresc să creeze imaginea unui fundamentalism creștin ortodox indezirabil cu modernitatea actuală. În cazul de față este vorba despre un personaj care nu există, despre un partid care nu există, o poză care corespunde mai curând unei persoane de etnie romă, și care nu face decât să dea apă la moară tuturor celor care doresc să incrimineze creștinismul ortodox. Ar fi de reflectat cine se ascunde în spatele acestor manifestări extremiste de limbaj care sunt deșertate periodic în spațiul media. Unii lucrează în spate și alții o mușcă pe față.

Leave A Reply

Your email address will not be published.