Germania lui Merkel nu-și recunoaște greșelile

0 383

18 iulie. Würzburg. Un tânăr afgan în vârstă de 17 ani, înarmat cu un topor și un cuțit, atacă călătorii dintr-un tren. Autoritățile declară: ”un posibil atac terorist”. ISIS, în schimb, își asumă acțiunea, denunțând atentatul.

22 iulie. Munchen. Un tânăr de 18 ani, cu origini germano-siriene, folosind un cont fals de facebook invită diverse persoane, tinere ca și el, la un fast-food, motivând că la va face cinste. În urma focurilor de armă trase de tânărul de 18 ani, întâlnirea se transformă într-un măcel. Ulterior, conform autorităților bavareze, atentatorul se sinucide. Bilanțul este tragic: nouă (9) persoane ucise și 27 de răniți. Poliția anunță că tânărul avea probleme psihice, însă ISIS își revendică atentatul (conform unor surse) la aproximativ trei ore după primul foc de armă tras.

23 iulie. Reutlingen. Refugiat sirian, 21 de ani. Potrivit ziarului Bild, bărbatul alerga cu maceta în mână prin centrul orașului și a atacat mai multe persoane care stăteau lângă un restaurant kebab, provocând panică in rândul celor aflați în apropiere. În cele din urmă, sirianul ucide o femeie și rănește încă două persoane.  De această dată ISIS tace, autoritățile germane procedează la fel.

24 iulie. Ansbach. Azilant sirian, 27 de ani, comite un atac sinucigaș. Se aruncă în aer și rănește 15 oameni. În telefonul sirianului, poliția găsește un film în limba arabă în care tânărul își declară loialitatea față de Abu Bakr al-Baghdadi, fost lider al Statului Islamic, ucis în urmă cu doi ani într-un raid aerian american, efectuat asupra orașului sirian Raqqa. A doua zi dimineața, ISIS își revendică atacul.

25 iulie. Steffen Seibert, secretar de stat și purtătorul de cuvânt al Guvernului Federal German, afirmă că în conformitate cu informațiile furnizate de către poliție și ministerul de interne german, că nu există elemente care să formeze un tipar în legătură cu ultimele atentate din Germania. Cu alte cuvinte, frau (tanti, la noi în Ardeal) Merkel recunoaște că a greșit doar în sinea ei, nicidecum public.

Acum trei săptămâni, vă relatam în articolul Public News, ”Merkel, Hollande & Co”, că m-a mirat enorm faptul că din ordinul administrațiilor locale, care a venit de la nivel central, s-a legalizat pentru refugiați, furtul care vizează supraviețuirea. Astfel, s-a dus dracului toată disciplina și rigoarea germană, însă acest lucru nu-i vizează pe nemții de rând, nici pe parlamentarii sau guvernanții nemți, ci pe migranții primiți fără discernământ de către frau Markel și ”yesmanii” domniei sale. Sunt convins că atât Merkel, cât și Francoise Hollande, regretă europenismul lor deșănțat sub atitudinea ”political korrekt”! Vreți dovezi?! Urmăriți presa germană. Urmăriți evenimentele care au loc în ultima vreme, în Europa. Germania, țara care abia a terminat cu plata datoriilor asumate după primul război mondial, țara căreia nu i s-a mai permis să dețină armată până în 1955 (nici măcar pentru propria ei apărare), va investi începând cu 2017 sute de miliarde de euro în modernizarea armatei. La momentul actual, Germania numără o armată de aproape 250.000 de soldați la o populație de 81 de milioane de locuitori, fără a adăuga ultimii sosiți, adică migranții (apreciați la aproximativ cinci milioane). Pe fondul ultimelor tensiuni din interiorul NATO, datorate și atitudinii Turciei după puciul eșuat, și ultimelor atentate din statele aparținând structurilor europene și NATO, Germania se întărește inclusiv din punct de vedere militar. Merkel știe că a greșit, Merkel știe că istoria recentă (nescrisă încă) o va judeca aspru, și într-un asalt al conștiinței încearcă să dreagă busuiocul pentru propria-i nație. Acum nu mai contează cum va sfârși Merkel și cabinetul ei, nici cum va arata Europa ca viitor teatru de război împotriva terorismului slab și rarefiat, dar care ca și acțiuni cumulate sădesc frica în inima europenilor, contează doar ca noi să conștientizăm că trebuie să strângem rândurile în jurul granițelor teritoriale românești, să privim cu atenție și discernământ la acțiunile vecinilor noștri imediați și la atitudinea marilor puteri, pentru că pomeniții anteriori vor avea cu siguranță propria lor grijă. Cei care au furat din avuția națională în ultimii 25 de ani ar trebui să întoarcă României favorurile de care au beneficiat în calitatea lor de funcționari publici, administrativi, parlamentari și guvernanți, trimițându-și odraslele sub stindardul tricolor sau cedându-și măcar jumătate din avere, bugetului ministerului Apărării Naționale (80%) și ministerului Educației și Cercetării (20%), pentru ca odraslele propriilor beizadele (nepoții) să învețe și apoi să pună în aplicare definiția cuvântului demnitate.      

Leave A Reply

Your email address will not be published.