Stare de bine

0 376

Hai să fim optimiști și să vedem partea plină a paharului, dar să fim atenți și la calitatea lichidului conținut în el.

Să înțelegem că toate faptele din viața noastră așa cum este ea, au întotdeauna o semnificație și un sens chiar dacă acestea ne scapă pentru moment.

După un timp s-ar putea să reevaluăm situația și să vedem că evenimentele pe care le-am considerat negative, n-au constituit decât premisele unui schimbări benefice.

Să nu mai luăm  toate lucrurile care ni se petrec la modul personal. Nu suntem buricul universului, ca toate să se învârtă în jurul nostru.

Faptul că suntem amabili cu ceilalți ar trebui să fie exprimarea unui bine interior, nu o mască care să dea bine în exterior.

În ciuda tuturor aparențelor nu suntem aici pentru aici pentru a fi în permanență serviți ci mai degrabă  pentru a-i deservi pe ceilalți.

Este, din câte se spune, mult mai bine a iubi, decât a fi iubit. Reciprocitatea în iubire este, prin urmare, cel mai bun lucru care ni se poate petrece.

Prietenia adevărată  e ca o stradă cu circulație în dublu sens, altfel se numește interes.

Viața adevărată ca și orgasmul dealtfel , se trăiește, nu se mimează.

Faptul de a constata un lucru rău nu te face automat mai bun.

Durerea este inerentă existenței în această lume, suferința este, în ciuda aparențelor, doar o opțiune personală.

În ciuda a ceea ce se spune, durerea nu te face implicit mai bun, așa cum plăcerea trăită intens nu te condamnă automat la damnare.

Admirăm modele umane exemplare pentru ceea ce fac. Mai degrabă ar trebui să-i copiem la nivelul modului de simțire și gândire. Doar astfel vom acționa la fel ca ei.

Viața, privită obiectiv, nu este altceva decât o succesiune de alegeri a unor opțiuni identificate. Toate depind în exclusivitate de discernământul personal.

Fericirea este relativă doar pentru cei care nu o trăiesc.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.