SRI, înger și demon

0 212

SRI primește fonduri europene într-un proiect de supraveghere generalizată a cetățenilor, deghizat în e-Guvernare

          Unii doresc să știe și  să aibă la dispoziție tot timpul, toate datele despre noi. La un click distanță. Acces prin 750 terminale simultan la propriile profile, care pot să fie accesate de circa 1000 de omuleți cu epoleți și nu numai. Toate informațiile despre noi adunate din toate bazele de date: sănătate, tranzacții bancare, tranzacții comerciale, date personale din toate rețelele de socializare, tot ce comunicăm pe net și prin intermediul telefoniei mobile și fixe se doresc să fie stocate într-o unică bază de date specializată, astfel încât să fim indexați informațional (fiecare dintre noi) la toate nivelurile la care activăm: profesional, financiar precum și relațional-personal.

        Pentru ei suntem și reprezentăm, cu toții în bloc, inamici potențiali ai statului român, care cică vrea să ne e-guverneze în permanență spre binele nostru evident. Decât că această evidență este suspectă de-a dreptul.

        Aveți aici demersul mediatic materializat printr-o scrisoare publică deschisă făcut de

               ActiveWatch

               Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – APADOR -CH

               Asociația pentru Tehnologie și Internet – ApTI

               Centrul de Resurse Juridică

Miliția Spirituală.

      Vă sugerez de asemenea să vizionați un documentar, excelent realizat, care se numește „Suspect Nation”. Veți vedea în acest aspect filmic o mostră de jurnalism britanic de primă clasă, care abordează cu inteligență și probitate profesională tema colectării și stocării datelor cu caracter personal în Marea Britanie și în SUA. Situația este analogă cu ceea ce se petrece cu noi, acum și aici, în România.

        Și astfel, pe șestache, prin iuțeală de mână și nebăgare de seamă, SRI-ul urmărește să ne urmărească permanent, ca să nu călcăm pe bec, cică. Este de apreciat strădania celor de la SRI, încă de pe vremea conducerii lui George Maior, de a impune o legislație coercitivă. Apreciem strădania, nicidecum moralitatea sau legalitatea. La aceste capitole SRI are mari lacune pe care societatea civilă și unele publicații le semnalează. Ei, cei din SRI, „micuții  de ei”, încearcă de fapt, din răsputeri să impună agenda pentru România a celor din CIA și implicit, a coordonatorilor din culise. Pentru că noi nu avem un Edward Snowden drept avertizor de integritate, inițiatorii legislativi din cadrul  SRI lucrează din greu pentru a impune această agendă. Probabil că aceștia, în cazul în care toate reușesc, vor primi ceva bonusuri de performanță pentru depășirea planului cincinal sau care o reprezenta unitatea de timp la care se raportează aceștia în îndeplinirea sarcinilor trasate.

       După unele date dezvăluite s-ar fi avansat anul 2050 ca termen limită în care să fim cu toții cipați și conectați la baze de date care să știe totul despre noi. Despre controlul psiho-mental exercitat prin intermediul unor dispozitive electronice implantate în structura fizică putem să afirmăm că se mai lucrează. Această limită de timp este de fapt numai pentru naivi, pentru că în momentul de față se merge pe repede înainte, fast forward, cum ar spune foștii noștri colegi din UE, englezi de origine.

     Dacă ieși din turmă și te apuci să spui și să faci ce nu trebuie, adică să dai dovadă de o atitudine de tip „politic incorect”, „omuleții” acoperiți și descoperiți, având toate, repet, toate datele despre tine, accesibile instantaneu, devin capabili să te anihileze rapid, în doi timpi și trei mișcări, elaborând o strategie adecvată, ținând seama de profilul tău psiho-mentalo-sexualo-financiar; profil care poate fi vizualizat imediat de pe serverele și prin intermediul softurilor achiziționate de SRI prin intermediul  proiectelor europene derulate în prezent.

     Astfel imediat ți se detectează punctele vulnerabile, automatismele comportamentale iar datele tale ajung rapid la acoperiții din presă și aceștia te distrug, tocându-te mărunt, începând de la nivelul imaginii, continuând cu persoanele apropiate și apoi făcând apel la aspectele financiare. Dacă nu reușesc să te aducă pe „calea ce bună”, respectiv să te pună pe șinele dorite și te încăpățânezi cu tot dinadinsul să perseverezi în atitudinea ta, vor  încerca să te elimine fizic, într-un mod adecvat.

     Pentru ilustrare vă recomand să vizionați filmul „Kill the messenger” pentru a vedea ce s-a petrecut cu jurnalistul american care a dezvăluit traficul cu droguri în care a fost implicat CIA pentru a sprijini cu armament grupările Contras din Nicaragua. Merită să vedeți filmul și să realizați singuri în ce măsură jurnalismul american mainstream este independent sau nu. Mai curând nu.

   Nu suntem potențiali teroriști care să fim monitorizați 24 ore din 24, așa cum se dorește în momentul de față. Colectarea acestor informații despre fiecare dintre noi și constituirea acestor baze de date exhaustive, nu va servi securității noastre, în ciuda minciunilor care ni se servesc cu dezinvoltură. Această acțiune se constituie doar într-o modalitate eficientă de control individual, parte integrată dintr-un proiect mai amplu destinat în exclusivitate  controlului și supravegherii totale.

    Cu deosebit tupeu, cei din umbră încearcă în permanență să-și impună instrumentele de natură legislativă și informatico-tehnologică, prin care să ne aservească. Ține, oricât ar părea de necrezut, doar de fiecare dintre noi,  de gradul nostru de informare și de capacitatea noastră comună de reacție să le dăm planurile în vileag, anihilând într-un mod eficient aceste demersuri abjecte.

  Subscriem și noi, Public News, la demersul  scrisorii publice deschise a reprezentanților societății civile precizați anterior, în care se stipulează următoarele solicitări:

           „Semnatarii acestei scrisori publice, ce a fost adresată atât autorităților române cât și celor europene, solicită de urgență:

              – anularea licitației și a proiectului care încalcă drepturile fundamentale;

           – includerea în condițiile de accesare a fondurilor europene, explicit, a interdicției folosirii acestora pentru încălcarea sau limitarea drepturilor cetățenilor.

           – dezbatere publică cu privire la rolul exact al SRI în societatea românească, inclusiv a legislației conexe, ca și a garanțiilor eficiente pentru stoparea abuzurilor de acest tip și asigurarea transparenței instituționale pentru orice proiect care depășește cadrul original de securitate națională.”

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.