Uitați de sintagma ”fost jurnalist”! Ouatro Eco Salub este o provocare și va beneficia de prioritate maximă din parte-mi, însă în timpul liber, atât cât îmi rămâne, rămân jurnalist.

0 128

 

Da! Confirm! Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Quatro Eco Salub a votat în unanimitate numirea mea ca director general în cadrul companiei de salubritate care deservește comunitățile comunelor Florești, Gilău, Căpușu Mare și Măguri-Răcătău. Trebuie să spun public, pentru că asta simt, faptul că mă onorează capitalul de încredere cu care m-au investit primarii Horia Șulea (Florești), Dumitru Sfârlea (Gilău), Gheorghe Iancu (Căpușu Mare) și Petru Prigoană (Măguri-Răcătău), însă acest capital de încredere pentru mine înseamnă o imensă obligație pe care trebuie să mi-o asum vizavi de toți factorii implicați și mai ales față de comunitățile care i-au mandatat ca primari pentru mandatul 2016-2020. Faptul că mi-am asumat această investire nu înseamnă că voi renunța la Public News și la jurnalism. Însă despre toate acestea, în cele ce urmează.

Quatro Eco Salub

În primul rând doresc să elimin speculațiile care se fac în diverse medii, speculații care nu au nici o acoperire. Nominalizare nu înseamnă angajare, cel puțin nu la acest moment. Am acceptat nominalizarea însă nu fără a efectua un audit personal. Am solicitat din partea AGA un termen de șapte zile pentru a evalua cât mai real situația societății. Ca ziarist cunosc problemele din solicitările personale și din ceea ce au relatat colegii de breaslă, însă doresc să subliniez că nu este foarte relevant. Una este să fii acolo și alta este să citești despre ceea ce se întâmplă, sau despre ceea ce cred alții că se întâmplă uzitând de ”surse”. Nu sunt remunerat și nu s-a stabilit nici o remunerație, ca atare toate cheltuielile săptămânii de evaluare le voi suporta din bugetul personal. Livia Baica, administratorul societății nu pleacă nicăieri, nu a fost înlocuită și nici nu se vor lua decizii peste capul ei, cel puțin nu de către mine și din câte cunosc nici unul dintre acționari sau reprezentanții AGA nu au făcut sau fac presiuni pentru a beneficia de întâietate în ridicarea și depozitarea deșeurilor, sau pentru obținerea unor anumite avantaje de natură personală. Planul de redresare îl voi realiza în colaborare cu Livia Baica și am convingerea că își va oferi tot concursul pentru o colaborare eficientă care să ofere premisele rezolvării situației. Demersurile mele sunt strict de natură evaluatorie, nicidecum decizionale, urmând ca la finele săptămânii viitoare, la următoarea ședință AGA, să prezint concluziile evaluării și un plan de management menit nu doar să redreseze situația firmei ci ca aceeași Quatro Eco Salub să devină o societate generatoare de profit și dividende care să se întoarcă la bugetele locale ale primăriilor implicate. Vă pot asigura că în măsura forțelor proprii ceea ce voi propune AGA nu suportă fantasmagorii, implicarea vreunei presupuse clientele politice sau tot soiuri de ”matrapalzâcuri” ieftine care să prejudicieze în vreun fel buna funcționare a societății, imaginea angajaților societății sau a acționarilor, și mai ales sub nici o formă să creeze vreun disconfort comunităților locale. După ședința AGA de săptămâna viitoare, foarte probabil vom fi în măsură să prezentăm primele decizii imediate și următoarele direcții, însă doresc să subliniez că ceea ce se discută și hotărăște în cadrul ședinței AGA va rămâne acolo. Prefer ca deciziile și acțiunile pe termen mediu și lung să fie reflectate în acțiunile noastre ulterioare, nicidecum în comunicate de presă sau întruniri clandestine sub ”anonimatul” incert al siteurilor de socializare. Categoric, în cazul asumării unei colaborări pe termen lung, mă bazez pe o conlucrare coerentă și eficientă cu instituțiile statului, acele instituții care sunt autorizate să creeze cadrul legal pentru buna desfășurare a activității Quatro Eco Salub.

Public News

Portalul de știri Public News este produsul nostru de suflet. Spun al nostru pentru că la acest moment suntem șase persoane implicate în viața portalului. Scriem zilnic, nu mult dar consistent și cu multă determinare și atitudine. Activez în presă de 24 de ani și consider că a fi jurnalist, pentru mine personal este o menire. Ca atare, activitatea pe care o voi face la Quatro Eco Salub, indiferent care va fi volumul de muncă și cât de solicitant va fi, nu mă va împiedica să aloc o oră, două sau jumătate de ceas în mijlocul nopții pentru a-mi exercita menirea. Nu voi renunța la jurnalism indiferent dacă completarea mea profesională și sufletească înseamnă să frizez epuizarea fizică. Sunt convins că pentru ceea ce suntem ca portal de știri, pentru ceea ce suntem pentru comunitatea mică care ne lecturează zilnic, pentru cei care așteaptă mult prea amânatul post de radio Public FM (din motive independente de noi – le vom povesti la momentul potrivit, însă vă pot spune că nu va mai dura mult până la primele știri și acorduri muzicale) suntem doar la începuturi. Public News nu se va opri doar pentru că subsemnatul va fi mai puțin prezent. Colegii din redacție, Radu, Sergiu și Daniel, știu ce au de făcut, Anca va duce mai departe marketingul portalului, iar Sebi va avea grijă ca site-ul să fie plăcut ochiului și ușor de accesat (asta până la deschiderea radioului când îl veți și auzi în grila de programe). Public News va continua să șicaneze pe cei care își ”doresc” asta prin natura acțiunilor lor, va continua să informeze corect și să spună fără milă adevărurile așa cum sunt percepute de către redactorii portalului. Public News și Florin Otrocol vor continua împreună cu voi. Colegilor de breaslă trebuie să le mulțumesc pentru onestitatea și colegialitatea sobră cu care au semnalat public nominalizarea mea ca director general în cadrul Quatro Eco Salub. Tot lor le spun, cu respectul cuvenit pentru meseria pe care o împărtășim împreună cu cititorii, auditorii sau telespectatorii noștri, să uite sintagma ”fost jurnalist”! Cu respect la adresa tuturor, vă spun că sunt același Florin Otrocol, cel de ieri, de acum un an, sau de când ne-am cunoscut, personal, prin scris sau radio. Sunt același, al dumneavoastră, Florin Otrocol, și nu s-a schimbat nimic!…

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.