SIDA, apanajul majoritar al homoxexualilor și al bisexualilor conform autorităților americane

0 198

Cifrele oferite de către CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Centrul pentru Control și Prevenirea Bolilor) publicității în luna august a acestui an, dovedesc într-un mod clar și indubitablil faptul că, deși reprezintă doar 2% din populația SUA, persoanele care preferă homosexualitatea reprezintă 55% din cazurile de SIDA. Cifrele reflectă un adevăr crunt. Toate acestea arată clar că există o legătură între homosexualitatea și starea de sănătate.

Bărbații homosexuali și bisexuali sunt grupul cel mai afectat de HIV din Statele Unite ale Americii, relevă un document al CDC, principala instituție a Guvernului SUA, aflată sub autoritatea Departamentului pentru Sănătate, care se ocupă cu monitorizarea afecțiunilor și a altor riscuri pentru sănătatea națiunii.

Conform acestui document, deși reprezintă doar 2% din populație, homosexualii și bisexualii constituie 55% din (1) din șase (6) homosexuali va fi diagnosticat cu HIV în timpul vieții. Procentul este și mai mare în rândul homosexualilor de culoare: unul din două persoane!

Legendă: MSM semnifică Men who have sex with Men (Bărbați care au relații sexuale cu bărbați)

Dacă la nivelul populației homosexualii și bisexualii bolnavi de SIDA reprezintă „doar” 55% din totalul celor afectați de maladie, situația este și mai cruntă când se ia în considerare ponderea pe sexe.

Astfel, homosexualii și bisexualii cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani reprezintă 92% din cazurile nou diagnosticate cu SIDA, la bărbații din această categorie de vârstă! În ceea ce privește rata de îmbolnăvire, bărbații homosexuali și bisexuali reprezintă 83% din cazurile nou diagnosticate cu HIV. Când se ia în calcul și sexul frumos, atunci procentul ajunge la 67%!

La finalul anului 2013, precizează sursa citată, 687.800 de homosexuali erau infectați cu HIV în Statele Unite. Dintre aceștia, 15% nu erau conștienți de această stare de fapt.

În mod șocant, instituția federală americană susține că una din provocările cu care se confruntă acțiunea de prevenire a SIDA în rândul homosexualilor o constituie „homofobia și discriminarea”.

Dar incidența crescută a HIV nu este singura problemă pe care o manifestă homosexualii. Un studiu mamut realizat de același CDC între septembrie 2014 – decembrie 2015, în Statele Unite, pe 15.000 de tineri, arată că 16 din cele 18 comportamente violente analizate sunt mai prezente în rândul homosexualilor sau bisexualilor decât al heterosexualilor.

În ceea ce privește consumul de țigări, 11 dintre cele 13 comportamente care prezintă risc pentru sănătate se întâlnesc cu precădere la homosexuali. La consumul de droguri, homosexualii bifează 18 din cele 19 comportamente riscante pentru sănătatea omului.

Concluzia studiului: raportul documentează faptul că în rândul studenților care aparțin „minorităților sexuale” prevalează mult mai multe comportamente riscante pentru sănătate decât în rândul tinerilor majoritari.

Datele prezentate nu mint, ele conțin un adevăr statistic care nu poate fi eludat. Concluziile cred că  le putem trage fiecare individual. Documentul poate fi accesat de la adresa de mai jos:

http://www.cdc.gov/hiv/pdf/library/reports/surveillance/cdc-hiv-surveillance-supplemental-report-vol-21-3.pdf

În continuare am extras  din cadrul documentului statistica pentru intervalul 13-19 ani și pentru intervalul 20-24 ani.

cdc-hiv-surveillance-supplemental-report-vol-21-3-page-14-1

cdc-hiv-surveillance-supplemental-report-vol-21-3-page-15-1

Leave A Reply

Your email address will not be published.