Persoanele cu dizabilități riscă să fie conduse de politruci ahtiați după bani și funcții

0 190

Se pare că funcția de președinte al „Consiliului de monitorizare a persoanelor cu dizabilități” atrage diverși șacali politici, care nu o să mai încapă pe locuri eligibile de pe listele de partid în alegerile care vor avea loc din această toamnă. Și pentru că unii dintre ei, cei lăsați pe dinafară, au nevoie de o perspectivă luminoasă de perpetuare a unui salariu s-au gândit să înhațe funcția de președinte al acestei comisii.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acestă structură, amintesc că această comisie s-a creat pentru a oferi un mecanism independent de monitorizare pentru persoanele cu dizabilități. Mecanism pentru a cărui înființare au semnat peste 11.000 de oameni, tocmai pentru că doar o structură independentă mai poate să mai facă lumină în hățișul de abuzuri din centrele groazei, nu tot dinozaurii care se controlează între ei și bagă de zeci de ani crima sub preș…

Această structură independentă își alege acum președintele. Și conform legii, președintele acestui mecanism trebuie musai să fie din rândul ONG-urilor, musai cu ceva experiență pe monitorizare și un om care să aibă habar ce e aia dizabilitate. Și ce a înțeles minunatul Senat din cuvântul asta independență e următorul lucru: se ia una bucată senator, fix din „Comisia pentru drepturile omului”, adică fix ăia care vor decide cine e viitorul președinte și îl împachetează ca fiind membru într-un ONG și îl aruncă printre candidați. Ah, și respectivul senator e chiar vicele comisiei care audiază și decide cine va fi președintele consiliului, … ai zice incompatibilitate, dar știi că e nesimțire d-aia groasă! Nesimțire care ar trebui făcută publică, nu de alta, dar s-ar mai putea atenua dacă respectivii sunt dați în vileag. Numele său este Florinel Butnaru, senator PSD. Cu alte cuvinte domnia sa ar dori să fie și arbitru și jucător. Păi nu se poate stimabile, că nu e deontologico-democratic. Să treci din politică direct în societatea civilă pentru a ocupa un post care nu ți se cuvine. Cu alte cuvinte sari dintr-un partid direct într-un ONG și crezi că lucrurile se rezolvă. C-așa-i la noi! Până la un punct însă. Dincolo de asta ar trebui să o iei ușurel, înapoi. Și aceasta doar pentru că este bine să…

Mai avem un exemplar, din aceeași specie. Mai este pe lista asta un anume domn Iliescu Valentin Adrian, care se perindă între guverne și parlament de prin 1992 (ba deputat, preț de doar 3 mandate: PDSR/PSD/PD, ba secretar de stat), fără oprire și care crede probabil că trecând peste noapte pe listele unui ONG acum a devenit brusc și dânsul independent. Îți vine să mergi la DEX să vezi ce boală înseamnă independent. Se pare că este și asta o meserie, a înfășca funcții pe bază de bani și servicii aduse aparatului de partid. Banii dacă nu curg, pică constant și sigur. Pensia este asigurată. Trai pe vătrai, nenicule. Ce mai contează că ești paralel cu problemele oamenilor pe care ești desemnat să le rezolvi, atâta timp cât ai partidul, oricare ar fi el, în spate.

Sunt nouă (9) candidați la funcția de președinte între care s-au infiltrat acești doi neaveniți, care trebuie extirpați, fiind total și complet neeligibili cu funcția în cauză, prezența lor constituind o farsă sinistră care este demascată prin prezentul articol. Că nu ne putem bate joc în halul ăsta de 11.000 de oameni care sunt puși, prin natura circumstanțelor, în situația de avea nevoie de asistență, sprijin și protecție care nu poate să provină decât din partea unor oameni asemeni lor, care cunosc în detaliu și pot empatiza cu situația în care se găsesc. Și mai mult decât asta este nevoie de oameni care să aibă motivația de a la rezolva problemele și nu de politruci care să facă figurație pe bani publici.

Deci, domnilor parlamentari care, marți, de la 13:00, în sala Dimitrie Cantemir (corp A1, etaj P1), audiați candidații pentru acest post, bineînțeles pentru integritatea dumneavoastră morală (Uau!… ce cuvinte mari folosesc) ar fi de dorit să le refuzați celor doi ex-politicieni convertiți peste noapte în activiști civici posibilitatea de a candida, declarându-i așa cum este de fapt normal, neeligibili cu postul pe care doresc să-l ocupe. Să respectăm cel puțin la această comisie meritocrația. Să existe o competiție onestă între candidații care merită cu adevărat să ocupe această funcție și fie ca cel mai bun dintre ei să câștige.

Să oprim hienele, care cum au văzut în consiliul ăsta de monitorizare pentru persoane cu dizabilități un loc călduț de unde mai puteau trage niște bani și niște foloase de pe urma unor ființe pe care soarta nu le-a favorizat și de care nu și-au bătut joc destul până acum.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.