Când politicienii ne iau de proști (I)

0 632

 

Azi Partidul România Unită (PRU)

 

Cică organizația clujeană a Partidului România Unită (PRU) și-a definitivat listele cu candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Ca atare, listele depuse pentru alegerile generale din 11 decembrie ofertează electoratul cu următoarele candidaturi:

Camera Deputaților                                  Senat

1 – Mircia Giurgiu                                               1 – Alexandru Cordoș

2 – Narcis Viorel Șomfălean                             2 – Constantin Dănuț Ștefan

3 – Bogdan Ungureanu                                      3 – Florentin Burz

4 – Martina Luca                                                 4 – Mircea Liviu Mitea

5 – Vlad Alex. Crișan                                           5 – Corina Bica

6 – Bogdan Balc                                                    6 – Ioan Sas

7 – Ioana Lungu

8 – George Constantinescu

9 – Constantin Oltean

Până aici, aparent, toate bune. Serios? Sincer, pentru mine, în afara primului candidat de la fiecare cameră a Parlamentului, Camera Deputaților și Senat, numele propuse sunt niște iluștri necunoscuți. O fi de bine, o fi de rău, vom vedea cu toții. Însă eu am o problemă cu cele două somități.

Fostului deputat și lider de sindicat, Mircia Giurgiu, îi reproșez traseismul politic. A candidat pentru cel puțin cinci partide și o singură dată independent. În 2004 a fost ales deputat candidând pe listele Partidului România Mare (PRM), în 2008 a fost reales deputat însă de pe listele Partidului Democrat Liberal (PDL). În mai 2011 a fost exclus din PDL pentru că a susținut moțiunea de cenzură împotriva guvernului Boc, guvern care la acea vreme a inițiat legea tăierii salariilor cu 25 % și modificarea Codului Muncii, inițiative legislative care erau în totală opoziție cu statutul lui Giurgiu în calitate sa fost lider sindical. În octombrie 2011 se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD), partid pentru care activează ca parlamentar până în preajma alegerilor locale din 2012, când în urma negocierilor eșuate acesta decide să candideze independent la Primăria Cluj-Napoca. În mai 2016, alegerile locale îl readuc pe Giurgiu în atenția electoratului ca personajul-candidat la aceeași funcție prim-edil al municipiului Cluj-Napoca, însă de această dată sub sigla Partidului Social Românesc (PSRO), partidul cameleonului politic, Mircea Geoană. Fostului deputat, Giurgiu, îi mai acord o ”bilă neagră” pentru faptul că unul dintre proiectele cu care și-a dorit să câștige demnitatea publică de primar a fost acea fantasmagorie întâlnită la majoritatea candidaților clujeni, respectiv implementarea proiectului ”Someșul navigabil”. La capitolul ”bile albe” îi trec multitudinea de inițiative legislative printre care se remarcă legea protejării persoanelor care-și cumpără locuințe de falimentul investitorilor imobiliari, modificarea Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic în vederea protejării unei specii rare de păsări (Vânturelul de seară), șamd… De asemenea nu pot ignora ambiția cu care acesta și-a respectat principiile sindicaliste votând împotriva partidului și a oamenilor care l-au propulsat/păstrat în Camera Deputaților pentru un al doilea mandat. Acum și-l dorește pe al treilea. Tot la capitolul ambiție îl remarc pe Giurgiu pentru lupta dusă până la capăt în războiul cu Agenția Națională pentru Integritate (ANI), război care a fost câștigat în cele din urmă de acesta, lucru care nu ar fi fost posibil fără tenacitatea și îndârjirea lui. Concluzie?! Vrea (adică imperativ nu doleanță) protecție pentru marea familie românească fără a conta sub ce umbrelă politică se adăpostește. Credeți că Giurgiu vrea un loc în Parlamentul României, doar pentru protecția socială și cea sindicală a românilor? Hmmmm!… Vă las pe voi să judecați acest aspect!

Alexandru Cordoș, senator PSD din 2008 până în urmă cu două zile, când a decis să candideze pe listele PRU, dat fiind faptul că acesta are mari probleme de imagine după ce soția acestuia, Mihaela Cordoș, a fost condamnată la trei ani și jumătate, cu executare, pentru trafic de influență și obținerea de foloase necuvenite. Este foarte adevărat că ieri Curtea de Apel Cluj a redus sentința la doi ani și opt luni, ca atare schimbând încadrarea din ”cu executare” în ”cu suspendare sub supraveghere”. Aici are senatorul Cordoș una dintre ”bilele negre”, pentru că în conformitate cu cele transmise de biroul de presă al PRU, filiala Cluj, acesta ar fi declarat la depunerea listelor cu candidații, următoarele: ”Este un moment de reformare a clasei politice clujene, un moment Zero în care atenția opiniei publice trebuie să se întoarcă spre țară, spre națiune, spre valorile naționale românești. Am ales calea patriotismului pentru că-mi iubesc neamul, îmi iubesc țara și valorile tradiționale românești.”. Același biroul de presă al PRU, filiala Cluj, ne spune că ”În conformitate cu Doctrina Național-Democrată, PRU are următoarele are următoarele principii programatice: 1. Justiție Socială / 2. Protecționism Economic / 3. Meritocrație / 4. Eradicarea Corupției / 5. Apărarea românismului și a civilizației creștine / 6. Combaterea extremismului de orice tip / 7. Reîntregirea Națională.”. Vă place punctul 4? Nu este în antiteză cu faptele dovedite ale soției sale? Este foarte adevărat că senatorul Cordoș a făcut parte din dosarul investigat de procurori, însă aceștia nu au putut dovedi ideea de complicitate la acțiunile soției acestuia, ca atare acestuia i s-au retras învinuirile aduse în stadiul inițial al dosarului de corupție. Credeți că Cordoș a fost străin de acțiunile soției sale? Avea ea trecere la factorii decizionali din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj? Sincer, am îndoieli, însă nu am certitudini. Cât despre meritocrație!… Credeți că meritocrația este motivul statutului social actual, respectiv senator? Care acțíuni/inițiative legislative din Senat i-au adus notorietate? Știți vreuna? Ca și în cazul lui Mircia Giurgiu, vă las să judecați singuri! Să nu uit! ”Bile albe”? Personal nu le-am descoperit, dar iau în calcul situația în care biroul de presă sau comunicatorul oficial al cabinetului senatorial Alexandru Cordoș, este practic inexistent. Nu pot spune cu certitudine că senatorul clujean nu are dreptul la bile albe, spun doar că personal nu am găsit niciodată un motiv pentru care le-aș identifica; bilele albe, desigur!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.