De ce este Iisus Hristos extrem de periculos pentru societatea actuală?

0 175

Sunt convins că, în societatea de astăzi, dacă ar reveni, Iisus Hristos ar fi răstignit cu siguranță a doua oară și primii dintre cei care l-ar condamna ar fi noii farisei, printre aceștia regăsindu-se mulți dintre actualii reprezentanți ai Bisericii (la modul generic), clerici și mireni deopotrivă. De ce? Simplu. Pentru că nu există iubire și compasiune manifestă în inima lor. Pentru că inimile multora sunt pustii și reci și majoritatea cred că, doar comportându-te dezirabil poți substitui lipsa iubirii. Doar că nu poți.

Am spus-o și o să o repet de oricâte ori va fi necesar. Creștinismul nu este morală și nici etică, este iubire pe care ori o ai ori nu o ai și atunci-ai bai.

De aceea rugăciunea inimii a fost dată pentru clerici și mireni deopotrivă. În vederea trezirii inimii.

Când ai inima plină de iubire atunci de-abia e în regulă. Că sunt de făcut eforturi în acea direcție. Cu siguranță așa este.

Am văzut oameni dând citate la greu din Biblie, fiind foarte atenți la formă. Când despre trăire, deloc.

De ce modelul Hristic este extrem de periculos și considerat toxic pentru societatea în care trăim. Pentru că Iisus era, este și va fi dincolo de regulile, prejudecățile și tabuurile instaurate de un consumerism  absurd. Deoarece Iisus Hristos a arătat pe deplin că se poate trăind plenar această existența în iubire, prin iubire și pentru iubire, arătând astfel că iubirea este unica rațiune de a ființa.

Iubirea manifestată pentru cei care te urăsc este cu mult superioară iubirii pe care o arătăm apropiaților noștri.

Sacrificiul din iubire este cea mai profundă acțiune pe care o poate face cineva în această viață. Și a demonstrat acesta prin moartea sa asumată pe cruce din compasiune pentru întreaga umanitate.

Iertarea celorlalți este condiția esențială pentru dobândirea propriei iertări în fața Tatălui Ceresc.

Blândețea și smerenia sunt atitudini care constituie expresia ascultării în raport de Dumnezeu Tatăl.

A arătat că singura voință demnă de urmat este cea a lui Dumnezeu Tatăl.

A dovedit că se poate înfrunta moartea. Pentru că în realitate moartea nu există. E doar o tranziție într-o altă dimensiune.

Că în funcție de ce am ajuns fim în această viață vom accede într-o lume univers corespunzător. Și suntem doar în măsura manifestării în noi a harului divin.

Că Adevărul triumfă întotdeauna, dar nu neapărat în această lume.

Că starea de copil este cea care ne conduce în împărăția Tatălui Ceresc.

Că adevărata fericire aici și în eternitate o constituie doar măsura iubirii noastre.

Iubesc deci exist. Restul e iluzie.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.