Sfânta Treime anti Cioloș și a celor 300 de la Ciolonești

0 171

Personal, îl consider pe premierul Dacian Cioloș, ca fiind un tip inteligent. Cui nu-i place afirmația anterioară îi recomand să nu mă citească și să se oprească aici. Pentru cei care totuși insistă, o iau de la capăt. Am stabilit că Cioloș este un tip deștept. Ca atare am fost curios cam cinci minute, cu privire la platforma acestuia, ”România 100”. Apoi am început să am îndoieli cu privire la discernământul personal. ”Instinctele mele au dat rateuri?!”, m-am întrebat apoi. Am recitit programul premierului și am realizat că Cioloș a sărit gardul din grădina Maicii Domnului, așa cum a fost numită România de către Papa Ioan Paul al II-lea. Adică, nici măcar nu merită să insist asupra acestei platforme. Și totuși doresc a spune că…

… prin această platformă, Dacian Cioloș mi-a demonstrat că i-au trebuit aproape 12 luni pentru a înțelege cu ce se mănâncă o guvernare; când spun o guvernare mă refer la guvernarea decentă a unei țări decente și civilizate, mult mai avansate economic decât ceea ce reprezintă România acum. Onestitatea lui guvernamentală frizează naivitatea ideii de politică, însă în România politica nu mai prezintă nici o logică. Ca atare, naivitatea premierului se reflectă în cele zece (10) puncte care se regăsesc în platforma România 100.

… cele zece puncte nu-mi spun nimic despre practica unei guvernări. Cele zece puncte sună bine doar în teorie, însă România nu poate fi cuprinsă în nici o teorie politco-administrativă. Punctele ating bolile de care suferă România ultimilor 25 de ani, se doresc a fi un soi de diagnostic, dar fără asumarea unui tratament. De acord! Premierul nu-și dorește să facă publice etapele tratamentului care să întremeze, apoi să vindece și, de ce nu, să revigoreze statul bolnav. Prin intermediul acestei platforme, premierul îmi transmite că despre bolile statului de drept vorbește precum cititorul neavizat al unui compendiu medical. Cioloș, mai degrabă se visează vraci, pentru că medicina îl sperie, îl depășește!

… platforma ”România 100” este clar o declarație de intenție cu privire la un mandat postelectoral, postdecembrist, chiar dacă domnia sa spune că nu va candida din partea vreunei formațiuni politice. ”România 100” nu este altceva decât o promisiune vagă, aidoma tuturor promisiunilor neonorate cu care politicul ne-a obișnuit în ultimul sfert de veac.

Mulțumesc, nu! Nu-mi este de trebuință încă o dezamăgire. Cu regret spun că Cioloș m-a dezamăgit. Nu știu cine l-a învățat să facă prostii sau cine a trezit în el nostalgia șoimului patriei, dar asemenea programe sunt permise doar educatorilor de la grădiniță. Ca atare, cel care părea un războinic înverșunat împotriva imposturii românești, precum unul dintre cei 300 de soldați disciplinați de la Termopile, acum se dovedește un țânc înțărcat prematur căruia cei 300 i-au pus în desaga de luptă 100 de pamperși pentru zilele negre care vor urma. Domnule premier, rogu-vă purtați-vă ca un adult și renunțați la acea platformă sau propuneți soluții concrete și viabile. Acum doar le propuneți și ulterior, cu puțină ambiție, le puneți în aplicare, altfel voi avea o inițiativă către unul dintre parlamentarii clujeni, pe care îi voi ruga să propună un proiect de lege care să vă anuleze indemnizația de premier, înlocuind-o cu alocația de care beneficiază fiecare șoim care se visează premier și scrie/desenează platforme.

Și-acum despre sfânta treime anti Cioloș. Dragnea – Băsescu – Tăriceanu. Categoric, dacă aș fi politician, la rându-mi aș profita de prostioara în stilul victorian (de la palatul Victoria). Însă dacă aș avea pe mine râia pe care cei trei o au, m-aș abține. Le transmit celor trei următoarele…

… nea’ mustață Liviuță, care rimează cu băi (…)-mătăluță, ești un condamnat penal care ar trebui să tacă. Mustăcioara lui –  pana (c)orbului, fețișoara lui – spuma laptelui (de mamă care și-a abandonat demnitatea și integritatea precum mamele bolnave, sterpe de simțire și dragoste, își abandonează copii în orfelinate) ești o gloabă răpciugoasă care nu va găsi veci oala cu jăratec. La fel ca Cioloș care se visează ”guvernatorul” celor 100 de Românii, mătăluță te visezi un bidiviu pur-sânge, dar singura asociere pe care o meriți este ”mângâierea” biciului numit conștiință. Poți să taci dracului, sau măcar să ai (ne)bunul simț să te retragi odată? Sună-l pe penelistul Orban, ca să-ți spună cum se face!

… nea’ Lae Chiorul Băsesciorul, ia-ți povața cu ulciorul (cel care nu merge de trei ori la apă)! Ai sărit la jugulara copilandrului-premier, fără să ții cont de faptul că tu, în calitate de taur prezidențial, cel mai tare din turma politică pe care ai păstorit-o și tulburat-o vreme de o decadă, ai girat niscavai vite bălțate cu pete penale, genul feminin și masculin, deopotrivă. Ți le reamintesc, sau las poporul să o facă la votul din decembrie? Locul tău și al PMP-ului este la circul din incinta oricărui sanatoriu vrei dumneata!

… nea’ Călinelu – fotomodelu’, ăl cu palmele fecunde și reci, ce mama dracului mai vrea și domnia ta? Ai cerut Parlamentului să vă protejeze, mai precis  (ca să nu dezinformez) să se protejeze prin respingerea oricărei intenții de ridicare a imunității parlamentare, la inițiativa DNA. Sunt convins de faptul că ai în jurul matale o ghicitoare în zațul cafelei sau al boabelor de cafea, care ți-a ”cetit” în umezeala din palme și ți-a garantat că mai sunt câteva milioane de oligofreni printre ale(r)gătorii – din și spre secțiile de votare, care îți vor dărui încă un mandat de patru ani, în care să copilărești ca și Cioloș, acum. Fii atent la Cioloș! Găletușa lui este plină cu nisip uscat, necesar prafului în vânt, a ta este plină de nisip umezit și meduze. Hai, lasă-ne! Țâști la malul mării, poate te prinde frigul în erecție (categoric, neuronală) și te iau francezii să-l suplinești pe Jean Marais. Dacă nu ai bani de bilet până la Paris, poate te cadorisesc vecinii unguri, un soi de atenție pentru intenția matale de a le face cadou moștenirea Gojdu, moștenirea lăsată tinerilor ortodocși din Ardeal și România!…

Concluzie!

Prima – Copii, nu mâncați becuri calde!

A doua – Copii, nu bateți cuie-n geam!

A treia – Măi, nea Daciane, dacă era România celor 1001 de nopți, te iubeau și votau toți, mai ales sultanul Tăriceanu și al lui harem obosit!

Leave A Reply

Your email address will not be published.