Atac la identitate

0 212

Există o tendință la care mulți se raliază în ziua de astăzi, într-un mod  inconștient. Această tendință vizează o așa zisă superioritate a noastră, a celor care locuim în Ardeal, în raport de locuitorii celorlalte provincii istorice. Personal nu mă simt cu nimic superior moldovenilor și oltenilor. Dar nici inferior. Consider că nu se poate face o caracterizare de ansamblu a unor grupuri sociale aferente unor regiuni, pe baza unor constatări individuale. Personal am interacționat cu persoane de la București și Craiova și aici am avut de-a face, atât cu oameni deosebit de amabili, care m-au sprijinit în demersurile pe care le aveam de făcut, cât și cu persoane care au reacționat negativ la cererile și problemele stringente pe care le aveam de soluționat. Procentul celor care s-au situat de o parte sau alta, manifestând disponibilități ori punându-mi piedici este același cu cel din Cluj-Napoca sau cu oricare alt oraș din Ardeal. De aceea, eu, cel puțin, nu am cum să trag concluzii generalizatoare uzând exclusiv de experiența mea personală.

La conducerea guvernului României se găsește momentan un ardelean, Dacian Cioloș, a cărui performanțe nu am capacitatea de a le evalua, încă. Unii îi alocă o etnicitate maghiară, dar chiar și așa originile sale se regăsesc  în Transilvania. Vice-prim ministru este domnul Vasile Dâncu, din Cluj-Napoca de a cărui performanțe manipulative am avut cu toții ocazia să ne convingem.

Iar onor președintele, Werner Klaus Iohhanis pe care l-am „gratulat” de atâtea ori în cadrul articolelor mele, este etnic german provenit din Sibiu.

Laura Codruța Kovesi, DNA are de asemeni origini ardelene. Prin urmare Miticii bucureșteni, cum sunt caracterizați cei din sfera puterii, provin, mulți dintre ei, de pe teritoriul transilvănean.

Sper că nu este cazul să continui cu alți demnitari care s-au perindat prin palierele puterii și care sunt ardeleni get-beget, recte Blaga, Boc etc.

Eu nu aș marșa și de altfel nici nu o fac, nici în trecut, nici în prezent și nu o voi face nici în viitor, pe o așa zisă superioritate elitistă a noastră, a ardelenilor în defavoare celor din celelalte zone ale țării.

Dar, și aici există un dar pe care aș dori să-l subliniez clar. Este de domeniul evidenței faptul că ar fi de dorit (sintagmă pe care am preluat-o din limbajul politic corect al psihologiei moderne) să existe o descentralizare care să permită o gestionare mai bună a resurselor și veniturilor dintr-o anumită zonă. Evident că sunt de acord cu descentralizarea care să vizeze faptul ca, fondurile provenite din taxele și impozitele unei anumite regiuni, să fie destinate în principal aceluiași areal din care au fost colectate. Asta nu exclude faptul ca bugetul de stat să nu mai primească resurse financiare din zona Transilvaniei. Acești bani colectați ar fi bine să fie investiți în celelalte regiuni pentru a le ridica din punct de vedere economic prin constituirea unei infrastructuri economice care să conducă la un standard de viață decent. Cine ar trebui să decidă cum se duc și cum se gestionează acești bani? Politicienii aleși de noi. Ardelenii care ne-au condus și ne conduc de la București. Acesta mi se pare o atitudine normală și firească în acest moment și o voi susține în permanență. Mi-ași dori ca persoanele care se găsesc în acele regiuni, altele decât Ardealul, să nu se mai constituie în bazine electorale preferențiale ale unor anumite partide, iar masa alegătorilor din acele teritorii să nu se transforme într-o veritabilă turmă de manevră pentru agenți electorali populiști.

Afirm fără să mă rușinez, dar și fără umbră de mândrie și orgoliu că sunt în primul rând român, și aici îmi asum toate calitățile și defectele acestui popor, care sunt mai mult sau mai puțin prezente și în mine. Nu suntem buricul pământului, dar nici nu merităm să fim înjosiți cu epitete nedrepte care nu ne caracterizează în ansamblu. Nu mă dezic și nu mă voi dezice niciodată de etnicitatea mea și de apartenența mea la acest spațiu socio-spiritual care există pe teritoriul României.

Știu și probabil marea majoritate a cititorilor acestui articol sunt conștienți de acest fapt, că se urmărește deliberat subminarea identității românești la toate nivelurile ei. Se dorește disoluția națiuni române, urmată de fragmentare dusă până la diviziunea teritorială. Uitându-mă în jurul meu, trebuie să constat cu durere că  aceste demersuri au ajuns destul de departe. Lipsa de unitate, de într-ajutorare, de sprijin reciproc este din ce în ce mai des întâlnită. Nu numai că nu ne susținem reciproc dar, uneori, ne sabotăm unii altora inițiativele și demersurile. Dar, pe de altă parte, mulți ne declarăm creștini. Ceea ce mi se pare o contradicție în termeni.

N-am fost, nu sunt și nu voi fi adeptul diviziunii și segregării pe criterii regionale. Descentralizare pe criterii financiare este una, iar hăcuirea și divizare României este alta.

Ce ar trebui să realizăm cu toții este faptul că ni se impune un anumit trend care vizează regionalizarea României, care să conducă la rapturi teritoriale evidente. Iar acest argument este băgat la înaintare cu o anumită periodicitate. Exact așa cum s-a petrecut cu spațiul fostei Iugoslavii. Să fim sinceri. Cei care fac aceste lucruri prin diverse asociații și fundații nu ne vreau binele. Divizați vom fi mai slabi. Mai ușor de doborât, de sfărmat, de controlat. Apți de a fi manipulați.  Există  o zicală românească, care astăzi este mai valabilă ca niciodată: unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește și dușmanul nu sporește. Noi în schimb ce facem? Ne incriminăm unii pe alții pe criterii regionale, scoțându-ne în evidență orgoliile și spiritul elitist și arătându-ne unii altora defectele.  În felul acesta facem jocurile celor care operează pe principiul „divide et impera”: dezbină și stăpânește.

Ziarul „Jerusalim Post” a făcut publice toate acțiunile făcute de Soros, care a fost pur și simplu desființat datorită faptului că i-au fost dezvăluite integral toate manevrele mizerabile de fragmentare și  divizare a diverselor societăți din întreaga lume, inclusiv a societății israeliene. O să aloc un material special, în care voi prezenta pe larg această deconspirare mediatică care-l vizează pe acest personaj sinistru, Soros, ascuns sub masca unui binefăcător al democrațiilor de pretutindeni.

În schimb, la noi, orice referință negativă legată de acțiunile mizerabile ale asociațiile și fundațiile finanțate de acest odios individ este percepută ca atac la adresa democrației.

Poporul evreu, prin presa oficială, respectiv cotidianul „Jerusalim Post”, ne oferă și prin aceasta un exemplu de atitudine fermă și tranșanta la adresa unui individ, Soros, care atentează la integritatea și stabilitatea statului Israel.

Prin urmare nu văd de ce eu, urmărind același model, nu aș proceda identic.

Dacă alții, evreii spre exemplu, țin la poporul lor constituit în națiune și la țara lor Israel, voi proceda și eu la fel.

Asemenea lor, am dreptul să țin la poporul meu constituit în națiunea română, într-un stat unitar și indivizibil. Și, prin urmare, să reacționez ferm la orice atentat (sub orice pretext și sub orice mască s-ar prezenta) care vizează aceste structuri,

Leave A Reply

Your email address will not be published.