Acoperiții și descoperiții din presa românească

0 449

Robert Turcescu, expertul în autodeconspirări patetice, și-a modificat modul de acționa și mai nou se ocupă de deconspirarea altora. Aici se observă aplicarea în practică a principiului să moară și capra vecinului, după ce, în prealabil, mi-am omorât-o pe a mea.

Robert Turcescu l-a acuzat pe Vlad Mixich că este omul băieților cu epoleți.

„Mungiu Pippidi îl face zob pe Ghinea. Războiul e vechi și are trei fronturi: bani, Servicii, influență. „Societatea civilă” cu epoleți își dă la gioale, deși unii ocupă posturi după ce au fost trimiși în misiune la studii (vezi cazul Mixich, personaj căruia când i-am spus acum un an ca l-au trimis „baieții” la Londra sa se „perfecționeze” pentru un post guvernamental a sărit de fund în sus negând cu înverșunare, iar azi e vicepreședinte înscăunat de Cioloș la Agenția Națională a Medicamentului!), iar alții caută un viitor politic în partidul făcut pentru ei (a se citi Uniunea Salvați România) (USR). Nu zic ca e rău, cad fardurile și măștile. Dar vouă cum vi se par fără măști?”, a scris pe Facebook fostul jurnalist, actual candidat Partidul Mișcarea Populară (PMP) la alegerile parlamentare.

Reacția lui Mixich a venit tot pe rețeaua de socializare.

„Abia au trecut 24 de ore de când m-am dus la ANM și deja aflu despre mine că fac parte din „oculta mondială”, că sunt „ofițer acoperit” sau că sunt „omul regelui medicamentelor”. Chiar nu mă așteptam la așa campanie, dar probabil că unii se simt foarte deranjați. Cel mai haios e că în campania asta sunt folosite contra mea fotografii în care apar alături de profesorul John Nash (premiat cu Nobel și cel care a inspirat filmul „A beautiful mind”) sau de minunata Sanda Nicola. Păi așa chiar îmi place să fiu calomniat :)”, a scris Vlad Mixich pe Facebook, fost jurnalist la Hotnews.

mixici

Dar Robert Turcescu este înainte de toate un răzgândac de primă seamă. De data asta a fost consecvent cu dezvăluirea sa.

În România datorită unei prese atât de partizane, plasate de o parte sau de alta a spectrului politic, suntem cei mai bine informați cetățeni, teroretic, cel puțin. Fiecare parte dezvăluie afacerile și conexiunile celeilalte părți, facțiuni, găști sau grupări, puteți alege titulatura preferată. Aceste grupări fac parte din cadrul diferitelor partide, aceluiași partid,  diverselor servicii de informații, aceluiași serviciu de informații, grupări masonice diferite aparțin riturilor diferite sau aceluiași rit etc.etc.etc.  Evident fiecare astfel de grupare, pe care sociologia actuală o denumește sub titulatura generică trib are interes pentru a a accesa bani în vederea  acaparării puterii de unde și își exercită influența într-un domeniu dat.

Pentru o informare corectă trebuie doar să nu disprețuiești nici o parte și să realizezi că diferite găști își plătesc reciproc polițe utilizând presa. Cu alte cuvinte adevărul este distribuit între diversele trusturi de presă. Trebuie să dispui de un minim discernământ mediatic, pentru a selecta informația validă și a o procesa.

Persoanele provenite din media se regăsesc pe listele de candidați ale diferitelor partide. Ce calități au? Carismă personală, good-looking și buni comunicatori. Interfața cu alegătorii arată bine. Despre calități de business sau management nici nu se pune problema. Ei sunt doar marionete. În spate se găsesc păpușarii care se ocupă de contracte și bani.

Despre acoperitul descoperit de către Robert Turcescu, pe numele lui, Vlad Mixich, acesta a fost la studii de specializare în medicină în Anglia și a fost integrat ulterior în sistem într-o funcție de răspundere, vicepreședinte la „Agenția Națională a Medicamentului”. Nu trebuie să fi expert să realizezi că ceea ce Robert Turcescu afirma pe blogul personal este adevărat.

Doar că aceste aspecte sunt mult prea la vedere.

Asta ar însemna că, în perspectiva alegerilor ce urmează a avea loc, ceea ce este necesar să se petreacă, se va petrece, pe baza principiului fundamental: pleacă ai noștri, vin ai noștri, cu un singur amendament: prezența unui anumit sânge proaspăt adus în sistem prin oameni „bine pregătiți” în prealabil. Obediența, slugărnicia și răspunsul promt la ordine rămân în schimb în aceiași parametrii.

În cazul lui Robert Turcescu manifest un dubiu profund, candidatura sa din partea PMP este la ordin sau reprezintă un exces de zel?

Leave A Reply

Your email address will not be published.