Victoria lui Trump, eșecul lamentabil al mainstream media în SUA

0 229

Victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA evidențiază un singur lucru, de care ar trebui să se țină seama de acum înainte. Anume acela că oamenilor nu le place să li se spună cu cine să nu voteze. În actuala campanie electorală Trump a fost ostracizat, demonizat de către întreaga mass-medie de dincolo de ocean cu unele mici excepții, televiziunea FoxNews neconstituind altceva decât excepția palidă de la regulă.

Efectul de bumerang este covârșitor. Deci, manistream media a luat-o masiv în barbă și s-a dovedit că toată campania de presă făcută cu destinația de a o susține pe Hillary Clinton în detrimentul lui Donald Trump s-a constituit într-un eșec de proporții. Ceea ce puțini dintre analiștii politici americani sau străini au fost capabili să prevadă.

Americanii au votat în primul rând împotriva trend-ului susținut de mainstream media americană, respectiv de ideile politic corecte susținute până la greață de aceștia. Nu avem voie să ne legăm de imigranți, nu trebuie să ne legăm de comunitatea LBGT, n-avem voie să pronunțăm sintagma terorism islamic și multe alte tabuuri instituite într-un mod de-a dreptul inchizitorial de către presa americană. Exact temele abordate cu dezinvoltură de Donald Trump în actuala campanie electorală. Trump manifestându-se  astfel deliberat și programatic de o manieră profund incorectă politic. Și  totuși americanii l-au votat. Există vreun astfel de personaj în politica românească în momentul de față? Nici vorbă. Pupincurismul și conformismul caracterizează politica românească în toată abjectitatea ei.

Sondajele de opinie care au fost date peste cap de rezultatele alegerilor. La fel ca în cazul Brexit. Au fost deliberat manipulate sau au mințit cei care au participat la aceste sondaje de opinie? Prima variantă mi se pare mai credibilă. Se vehiculează fel de scenarii, în care participanții la sondaje le-ar fi fost jenă să-și declare susținere pe față la adresa lui Trump și de aceea ar fi declarat că nu se pronunță.  Altă teorie care explica șocul victoriei, validă în opinia mea, este aceea a bulei în care trăiesc o bună parte din americani. Acestă teorie susține faptul că, având acces doar la prietenii de pe facebook și de pe twiter și trăind într-un mediu închis, o parte din populație și-ar fi dezvoltat o percepție eronată despre ce se petrece cu adevărat cu electoratul american.

Cine se așteaptă să se schimbe ceva la modul fundamental în politica americană, o să le spun să stea liniștit, că acest fapt nu o să se întâmple, în ciuda declaraților emanate în campania electorală de către Donald Trump.

Trump va fi pus la linie, plasat pe șinele adecvate cât de curând. Nu va ieși din peisajul politic a căror limite sunt controlate cu strictețe de către establishmentul american.

Exact ca în cazul lui Barack Obama, când toată lume era entuziasmată și se bucura de victoria acestuia, iar acum la terminarea 8 ani de mandat, se constată o prestație derizorie și submediocră a acestuia. Cu haosul generat de primăverile arabe în statele din Orientul Mijlociu, care au determinat imigrația din Europa și gravele probleme care derivă de aici, cu implicarea dovedită în susținerea autoproclamatului stat ISIS, direct și indirect, politica externă a guvernării democrate a Barack Obama s-a dovedit catastrofală de-a dreptul. Scandalul Edward Snowden, dovedirea supravegherii în masă, cu semnătura de acord a președintelui american, reliefează din nou gravele deraieri de la democrație de care a dat dovadă guvernarea Obama.

Analogic, dar în sens contrar, încă de la început Donald Trump a fost stigmatizat de mainstream media ca fiind rușinea Americii, acesta fiind catalogat drept rasist, xenofob și sexist. Deci, în viziunea unora, un dezastru pentru SUA și pentru americani. Și totuși aceștia l-au votat în mare măsură, concluzie evidentă reieșită din analiza actualele rezultate ale alegerilor prezidențiale.  Cu alte cuvinte ne-am putea aștepta conform celor profund înregimentați în cadrul curentului politic corect la o veritabilă catastrofă pentru SUA și pentru întreaga planetă. Cel puțin acum suntem preveniți :).

O singură curiozitate am în ceea ce privește politica externă a SUA sub președenția lui Trump, a căror linii directoare au fost prezentate în timpul campaniei electorale și anume aceea care vizează relaxarea relațiilor cu Federația Rusă. Dacă se va merge pe această linie, ceea ce pe mine, unul, m-ar bucura, aș fi curios ce se va petrece cu cei care zilnic ne dau în cap cu pericolul reprezentat de Federația Rusă și de invazia acesteia cu trupe în România. Vor înceta sau își vor găsi alt cal de bătaie?

Oricum, acum, cei din presa românească care au susținut-o pe Hillary Clinton, și cine n-a făcut-o?!, ar fi cazul să să dea dovadă de oportunismul tipic de rigoare și să lingă acolo unde au scuipat. Sunt convins că o să facă aceasta cu brio. Cristian Tudor Popescu este unul dintre ei. De-abia aștept schimbarea de macaz.

Astfel, ca o posibilă concluzie, s-ar putea ca acoperiții și descoperiții din presa românească care dau cu capul de toți pereții malefica conducere a PSD-ului, să contribuie de fapt din plin la succesul acestuia la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pentru că românii s-au cam săturat de superwoman Kövesi și de demonicii Victor Ponta și Liviu Dragnea și s-ar putea să voteze pe invers decât actualul trend media generat de presa liberă și independentă din scumpa noastră țărișoară România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.