Nu suntem un popor de idioți, precum spunea Țuțea, suntem doar tributari votului de blam
Am așteptat să se mai așeze puțin apele. Mi-a fost clar că PSD va câștiga alegerile, dar nu am luat în calcul procentul de aproximativ 46 %. Numai cine a fost superficial în ultimii 27 de ani nu a remarcat că PSD, ca partid unitar, a fost cel care a obținut cele mai multe voturi cu ocazia fiecărei stagiuni de alegeri parlamentare. Singura surpriză, deși nici aceasta nu poate fi considerată ca fiind majoră, constă în faptul că social-democrații sunt foarte aproape de a forma de unii singuri majoritatea parlamentară simplă. O vor face fără probleme alături de ALDE și, ”de ce nu?!”, UDMR, formațiunea politică aflată mereu în postura curvei politicii care-și vede doar propriul interes. Acum să nu ne închipuim că în celelalte partide există cineva dispus să se sacrifice pentru binele țării și al poporului, însă singura lor dilemă este poziționarea corectă față marele organ sexual cu care poporul își tratează (în marea lui majoritate) clasa politică. Fiți convinși că la nevoie, dacă durerea le va fi prea mare, se vor poziționa în starea de repaus, pentru că în poziția firească de a privi poporul față în față (în următorii patru ani) se vor poziționa doar șmecherii cu bănet, putere și ștaif, cu alte cuvinte hoții deveniți negustori cinstiți peste noapte. Nu-i mai nominalizez că îi cunoașteți suficient și domniile voastre.
PSD-ul a câștigat inclusiv în Ardeal, mai puțin în Cluj, Alba, Sibiu și în fieful UDMR-ului, respectiv Satu Mare, Mureș și Harcov (Harghita-Covsna), din două motive. Primul este că dreapta este fărâmițată, iar al doilea pentru că liberalii au devenit o umbră a partidului istoric care a dominat România, din perioada imediat următoare războiului de Independență până în perioada interbelică. Lipsa liderilor sau provizoratul unor lideri labili emoțional și monosilabici și-a spus cuvântul. Să-i luăm pe ultimii doi președinți: Klaus Iohannis și Alina Gorghiu. Iohannis nu știe ce înseamnă un partid politic pentru că nu a avut niciodată un partid politic în spate. Forumul Democrat German din România (FDGR) nu fost niciodată o formațiune politică ci mai degrabă o asociație a celor prea leneși sau prea comozi ca să emigreze în țara strămoșilor lor (Germania). În sprijinul celor afirmate de mine anterior stă faptul că la alegerile locale din primăvara lui 2000, Klaus Iohannis a fost singurul candidat la alegerile locale de la Sibiu, fiind candidatul unic atât pentru Consiliul Local cât și pentru funcția de primar. Abia în 2004, când era foarte clar că își va zdrobi adversarii politici din zonă, FDGR și-a adus pe listele pentru Consiliul Local și cel județean, toată bruma vorbitoare de limbă germană (indiferent dacă comunicau în dialectul șvab, bavarez sau valon), chiar dacă acele reminiscențe ai civilizației sașilor din Transilvania activau la acea vreme ca femeie de serviciu sau organist la Biserica Evanghelică, locul unde sașii se reculeg și se roagă duminica. Ca atare, Klaus Iohannis nu deține experiență politică și nu are nici anvergura politică a unei canalii politice simpatice, genul Băsescu sau (”de ce nu?!”) Ludovic Orban. Așa că să nu vă mire degringolada din interiorul liberalilor și nici decăderea acestora. Nu am înțeles niciodată ce a recomandat-o pe Alinuța Gorghiu pentru a ocupa funcția de președinte a PNL. Ceva, ceva șarm are domnia sa (gusturile nu se discută), însă mult prea puțin pentru a dirigui un partid, darămite ditamai partidul istoric moștenit de la Brătieni. Poreclită în anumite medii (foarte restrânse ce-i drept) ”salteluța”, pentru abilități politice numai de domnia sa știute (spun gurile rele), Alinuța nu și-a putut depăși mediocritatea și nici nu a arătat că este capabilă să acumuleze experiență de pe urma multiplelor greșeli făcute. Nici ea și nici Iohannis nu sunt de condamnat pentru că au dat cu Partidul Național Liberal de Terra, însă sunt de condamnat oamenii valoroși din teritoriu care au tăcut mâlc și au dovedit o obediență umilitoare doar pentru a rămâne în deconcentratele teritoriale bănoase și pentru a face figurație în structurile de conducere locale. Obediența, lipsa de curaj și de experiență politică sunt factorii principali ai decăderii liberalilor.
Stimați liberali, iar pentru cei cunoscuți – dragi liberali, vă spun să stați liniștiți pentru că nu veți avea soarta țărăniștilor. Cel puțin, nu încă! Însă voi va trebui să vă treziți, să vă identificați potențiali lideri în jurul cărora să vă reinventați politic și să activați într-o opoziție constructivă încă de acum. Nu de acum ci de ieri, de când ați rămas pe dinafara guvernării. Cei aproape 40 % care și-au exercitat dreptul constituțional de vot au procedat exact ca în ultimii 27 de ani. Românii nu au dat un vot de încredere social-democraților, așa cum se laudă domniile lor, ci au dat un vot de blam neștiinței, nesiguranței și incertitudinilor dreptei, reprezentați prin liberali.
Cât despre USR-iști și votanții acestora? Nu vă faceți iluzii! Această improvizație politică nu va prinde buletin pentru că șarlatanismul și fariseismul nu rezistă prea mult. Mai stați puțin, până depun noii parlamentari jurământul și veți vedea cum șmenarii politici de stânga, purtând blana mioarelor de dreapta, se vor deconspira și vor migra spre partidul mamă PSD aducând stânga în posibilitatea exercitării unei guvernări de unii singuri, fără ALDE, fără UDMR. Ce lider de partid este Nicușor al lui Dan, dacă el a lăsat teritoriul la mâna leprelor? Acest fecior-june-prim al dreptei românești nu este departe de Iohannis, doar că matematica este puțin mai accesibilă decât fizica. În rest același zâmbet tâmp, aceeași incoerență, aceleași derapaje necontrolate, aceeași ipocrizie. Răbdare domnii mei, răbdare, și curând îmi veți da dreptate!…