Iliescu și minerii – România și armele nucleare

0 207

Toată lumea se bucură pentru că astăzi, după 26 de ani, s-a luat decizia ca Iliescu și gașca să fie anchetați în dosarul Mineriadelor, dar este o bucurie amară, o victorie amară. Ca să vedeți că suntem un popor nu neaaparat de proști, dar indiferenți cu siguranță-aveam dovada filmată în care fosila PSD-ului (pe atunci mai tânăr și în formă) le mulțumea și se deducea clar din vorbele lui că cele 10.000 de animale din Valea Jiului au fost chemate. 26 de ani au trebuit ca să ajungă la această concluzie când aveau filmarea clară. Lăsând justiția de o parte, trebuie să remarc și vina pe care o poartă populația pentru acest lucru; nu suntem uniți și suntem foarte divizați, nu avem țeluri comune ca și nație (în afară de a ne îmbogăți prin orice metodă posibilă). Fără țeluri comune, implicarea noastră în aceste evenimente și interesul manifestat pentru a rezolva frustrările celorlalți compatrioți este aproape inexistentă.

În acest context, probabil că îl vom trimite la pușcarie pentru câteva luni, dar nu știu cu cât o să ne încălzească acest lucru. Viitorul nostru a fost deturnat atunci, am rămas într-un regim de comunism relaxat până în 1994, ca mai apoi, răul să fie deja făcut. Structurile în interiorul instutiilor statului au fost create în acest timp (până în 1994), structuri care mai târziu știm la ce au dat naștere. Au creat mecanismele prin care au putut sifona bani, mecanisme de care mai târziu s-au bucurat toate grupurile infracționale perindate pe la conducerea statului nostru. După aceea a venit CDR-ul care după cum a spus-o liderul: a fost învins de sistem. Care sistem se întreba lumea, că doar el făcea parte din sistem. La acest sistem s-a referit firavul Constantinescu. Chiar și când era CDR-ul, structurile create funcționau, dovadă au stat anii următori 2000-2004.

Deși singurele dovezi pe care le am în a susține aceste afirmații sunt strict șirul întâmplărilor, acțiuni și reacțiuni ale diferiților actori (uneori și dovezi filmate), sunt ferm convins că aceste structuri încă există în toate instituțiile României, începând de la serviciile secrete (pentru că fără voia lor nu prea se poate) până la partidele politice (grupurile infracționale organizate) și continuă până în administrativ și celelalte instituții de forță. O plasă care se susține și care dacă pică unul, restul fie îl îngroapă ca să își scape pielea, fie trag de el ca să îl scape. Asistăm în aceste zile la îngroparea creatorului, iar pentru mine acest lucru în sine constituie o satisfacție mult mai mare decât pușcăria în cazul lui Ion Iliescu. Sistemul există și evoluează și cum nimic nu este în zadar, fuga lui Ghiță, nu prea cred ca este fugă, iar posibilitatea să “îl fi sinucis” cineva e mare (că doar sinuciderile sunt la modă zilele acestea).

Da, iar în toată această euforie a justiției și extazul trăit, pe la spate ni se pregătesc schimbări mari, după cum chiar Dragnea a afirmat. Acesta a spus clar că de la începutul anului următor o să vedem lucruri frumoase că se întâmplă în România și mă întrebam cu ce bani? Ar exista banii necesari să facem acele măriri salariale, în condițiile unui aparat de stat performant, cu oameni care să ducă la performanță, dar noi nu avem așa ceva, iar atunci m-am gândit la alte alternative de a face bani. Împrumuturi nu prea ne mai dă nimeni pe un platfon avantajos, așadar nici acelea nu sunt soluția lui Dragnea și atunci s-a întâmplat să aud o melodie turcească la radio. Pare deplasată teoria acum, dar vă rog, stați cu mine să îmi înțelegeți logica.

Situația în Turcia se deteriorează pe zi ce trece, este cât se poate de clar că Erdogan va deveni un dicator de primă mână, iar atunci armele nucleare depozitate acolo de către Statele Unite ale Americii vor trebui mutate într-un mediu stabil, cu o majoritate care să consolideze acea stabilitate, varianta trebuie să fie și ușor disperată și obligatoriu prietenă cu SUA, NATO și UE. Da, aceste informații au circulat în vară, iar până la urmă nu s-a ales nimic de ele, dar mă uit la tot contextul actual și nu mi se pare atât de exagerată. Ca SUA să își păstreze influența în zonă va trebui să mute focoasele nucleare tot “prin cartier”, iar cum în Ungaria, Bulgaria, Polonia, țările baltice să nu mai spun, nu pot, oaza de latinitate și de pro-occident din zonă rămânem noi, România. Acum este momentul în care cei mai mulți o să îmi spună că sunt conspiraționist și că dovezile nu există, iar eu le spun da, dovezile nu există și da, pare rupt dintr-un film SF, dar în ultima perioadă, cam toate scenariile imposibile s-au adeverit: Brexit, Trump, dictatură în Turcia, pierderea Siriei (SUA a pierdut acolo ca și în Vietnam). Așadar, în tot acest amalgam de nebunie, răsturnări de situație, repoziționări și așa mai departe, posibilitatea ca România să găzduiască arme nucleare este foarte mare.

Odată cu acele arme, o să vină și banii, primirea în Schengen (acum când Schengenul se duce de râpă), mai multă siguranță și așa mai departe, iar aici trebuie să punctez încă o “abilitate” a clasei noastre politice: sincronizarea. Caracteristic lor, ne bagă într-o baltă și mai adâncă numit Schengen, care în momentul actual nu mai este sigur, stabil, nu se știe dacă o să mai trăiască mult. Dragnea o să își facă banii ca să mărească salariile punând o țintă mare pe noi dacă previziunile mele o să se îndeplinească.

Moaște bere și manele, iar mai nou avem ghiulele, nucleare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.