Roma trimite deșeurile în Austria

0 214

Potrivit ziarului Roma Today „Roma plătește pentru a trimite deșeuri în străinătate, iar Austria se îmbogățește de două ori“

„Roma încarcă de trei ori pe săptămână, 700 de tone de gunoi pe trenuri și le trimite peste Alpi. În fabrica din Austria, conform BBC, deșeurile sunt arse, producând un gaz care este utilizat apoi pentru a genera abur. Acesta din urmă se duce într-o puternică centrală de încălzire pentru 170.000 de locuințe. Un serviciu pentru care Roma plătește 138 euro pe tonă pentru un total de 14 milioane de euro pe an. Potrivit operatorului, cu toate acestea, faptul nu este o alegere absurdă, deoarece face parte din strategia UE de a reduce îngroparea deșeurilor în gropi de gunoi, poluante în ceea ce privește emisiile de CO2. Controversa, cu toate acestea, rămâne ridicată: Roma are o problemă cu deșeurile. Nu se salvează de la aceasta nici măcar zonele centrale sau foarte importante ale orașului.

Opinie personală: Dar dacă ar realiza Italia sau România un astfel de demers precum austriecii și ar produce sursă de încălzire pentru populație? S-ar economisi costurile de transport, riscurile acestuia, s-ar câștiga o energie alternativă pentru încălzirea locuințelor, să nu mai spunem și de crearea de locuri de muncă pentru italieni și români. Globalizarea, indiferența sau alte interese fac să câștige oricine, mai puțin cetățenii italieni sau români?!

Leave A Reply

Your email address will not be published.