Potența diasporei nu se susține cu ”supa de păstîrnac”

0 265

Ați auzit-o pe ministresa ”Românilor de Pretutindeni”, Andreea Păstîrnac, aberându-se cu ocazia Zilei Tineretului? La dezbaterea de ieri, dezbatere care avea ca subiect problemele elevilor și studenților, ministrul din Guvernul pieilor roșii s-a declarat surprinsă de faptul că diaspora românească este mult mai activă plenar și sexual și ca atare s-au arătat lumii civilizate și puternic industrializate mai multe perechi de ochișori prietenoși decât numărul perechilor ochișorilor triști că s-au născut pe plaiurile mioritice. În traducere, diaspora a fost mai productivă din punctul de vedere al natalității decât românii rămași să are și să apere glia, sau să radă sistematic pădurile. Iată și declarația plină de emfază a ministrului Păstîrnac: ” anul trecut pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România. Sunt nişte cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care tânăra generaţie îşi vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa, de a lucra şi unde se regăseşte în acest ciclu şi România – ţara de origine, care este echilibrul exact între dorinţa normală de perfecţionare, de continuare a unei cariere atât în România cât şi în celelalte state membre ale Uniunii Europene”. Altruismul cu care am fost înzestrat genetic mă obligă să-i ofer doamnei ministru niscavai potențiale răspunsuri cu valoare de adevăr și un raport logic în procent de peste 50%, ca atare credibile: de la revoluția din decembrie ’89 încoace, toate guvernele și partidele politice care s-au perindat la conducerea neamului au sodomizat cu responsabilitate neasumată neamul. Ca atare nu este de mirare că în lipsa unor politici publice măcar cumsecade, românul și-a luat lumea în cap și s-a decis să-și caute bunăstarea și respectul pe tărâmuri străine, tărâmuri unde sodomizarea este o opțiune personală, nicidecum obligatorie. Fundamentalist creștin-ortodox, românul a știut dintotdeauna că preludiul chiar dacă implică felația (sexul oral pentru cei neînseminați cultural generalistic) înseamnă doar debutul actului sexual, nicidecum finalul, ca atare, precum în graiul moldovenesc de peste Prut, slobozirea s-a petrecut în parametrii firești ai actului sexual de comun acord consfințit, finalizându-se cu perpetuarea naturală a speciei umane, specie din care și românul face parte cu mândrie. Apoi îi reamintesc doamnei ministru că istoria condamnă relațiile de cuplu neoficializate civil și religios, drept dovadă fiind așezate cuminte în cartea de istorie relația platonică dintre Ștefan cel Mare și Baba Vrâncioaia, ca să nu mai amintesc de strânsa relație de prietenie dintre Mihai Viteazul și Baba Novac.

Acum că am lămurit latura romantică a cuplului românesc să purcedem la o altă neliniște a ministresei Păstîrnac: ”Marea majoritate nu mai învaţă astăzi limba română într-un sistem educaţional fie agreat prin acorduri bilaterale cu aceste state membre, fie, în mare parte, organizat de asociaţii şi de voluntari. Am lansat o campanie prin care să dăm cât mai multe manuale, suport de studiu al limbii române electronic – de la tablete până la manuale digitale – şi cred că e nevoie de o dezbatere largă în ceea ce priveşte modul de a ajuta tinerii născuţi în diaspora să înveţe limba română”. Timid fiind din fire, îmi iau inima-n dinți și îi fac o propunere doamnei ministru: membrii guvernului să-și cedeze salariul pe un an de zile unei alte doamne a politicii românești, mai exact europarlamentarului Maria Grapini, urmând ca aceasta să predea cursuri de limba română copiilor din diaspora, donația salarială a miniștrilor compensând cu brio remunerația actuală a europarlamentarului. Îmi pot motiva propunerea, menționând că intuiția îmi spune că pot fi în asentimentului unui alt hăbăuc public, respectiv lectorul universitar Mihai Gafencu (fanul declarat al vaccinurilor lipsă), cel care a afirmat cu o sinceritate aferentă preludiului anterior menționat, cum că ”copilul nu este al părinților, ci al nostru, al statului!”.

Distinsă doamnă ministru, oare nu considerați că diaspora a ales calea străinătății tocmai din cauza bunelor intenții pe care domnia voastră și predecesorii domniei voastre le clamați cu o indolență dezarmantă? Poate mă lămuriți și pe mine, pentru că am o îndoială strașnică vizavi de reîntoarcerea acasă a românilor din diaspora, mai exact v-aș întreba: ”ce anume i-ar motiva pe români să revină în țara care nu a făcut nimic nici pentru ei, nici pentru cei rămași acasă?”. Faptul că legenda ”ștromeleagului românesc învârtoșat” se perpetuează numai în afara granițelor României, nu este un motiv de îngrijorare, nici de laudă și nici de tristețe, mai degrabă este un facto care ne spune despre noi și involuția noastră ca popor încremenit în glia strămoșească. Poate ar fi mai interesant și mai motivant să gândiți și să implementați politici publice responsabile care să ne păstreze înăuntru și să-i motiveze existențial pe tot mai puținii urmași cu a lor privire tristă. Aș mai dori să adaug că știu din propria-mi experiență că falusul românesc nu se ”ține” cu coceni și nici cu o supă de păstîrnac retorico-lingvistică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.