Simona Halep joacă finala de la Roland Garros

0 180

Simona Halep, numărul patru mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul trei WTA, joi, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3.

Halep, a treia favorită a competiției pariziene, va juca a doua sa finală la Roland Garros, după cea pierdută în 2014 în fața rusoaicei Maria Șarapova. Halep, care va disputa în ultimul act contra letonei Jelena Ostapenko, mai are semifinale de Grand Slam la Wimbledon (2014) și US Open (2015).

Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său cu Pliskova, Halep a reușit să se impună după exact două ore de joc.

Pliskova a luat primul ghem al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea și a reușit break-ul după un ghem cu două duble greșeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reușit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare și Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reușit să țină ritmul așa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 și 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero și apoi a făcut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunități de break și șansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-și setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 și în sfârșit a câștigat contra serviciului (3-1), detașându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o șansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reușit să o contreze și să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reușit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

“E Grand Slam-ul meu favorit, adversara de azi a fost foarte dură, pentru că loveşte mingea foarte tare şi eu a trebuit să mă mişc şi s-o împing în spate. Terenul a fost puţin lent, nu ştiu de ce. M-a învins în Fed Cup, am fost puţin nervoasă, dar am ştiut că trebuie să stau concentrată şi s-o forţez să greşească, pentru că se grăbeşte puţin. E un sentiment minunat acum, sunt doar fericită!  Sunt fericită că sunt din nou în finală. Joc împotriva uei jucătoare tinere, dar sper că voi juca mai bine decât am făcut-o în 2014. Românii din public mă inspiră mereu, sunt multe steaguri româneşti. Sper ca anul viitor să fie unul acolo sus, pe catarg. Voi păstra rutina pentru finală, mă voi relaxa şi doar vreau să fiu gata pentru meciul de sâmbătă, pentru că voi întâlni un adversar care va lupta până la ultima picătură”, a spus Simona Halep după meci.

Leave A Reply

Your email address will not be published.