Vladimir Putin a declarat că a supraviețuit la peste 50 de atentate asupra sa

0 177

Președintele rus Putin a dezvăluit într-o serie de conversații cu regizorul american Oliver Stone, cum, de-a lungul anilor, au fost prevenite 50 de încercări de a fi ucis, scrie site-ul „Hill“, citat de BTA.

Stone a pregătit un documentar, alcătuit din interviuri, cu președintele rus, interviuri pe care el i le-a luat lui Putin în ultimii doi ani. Acestea vor fi difuzate pe CBS între 12 – 15 iunie.

”Încercările de asasinat împotriva lui Putin, în vârstă de 64 de ani si care are 17 de ani de administrare a Rusiei sunt aproximativ 50, câte au fost împotriva defunctului Fidel Castro, pe care, de asemenea, l-am intervievat”, a declarat Stone în timpul prezentării preliminare a seriei în emisiunea „ În această dimineață” de pe CBS

La observatia lui Stone că orice tentativă de asasinare începe cu penetrarea echipei de securitate a președintelui, Putin a răspuns: „Stiu. Dar tu știi ce proverb au rușii ? Ei spun: cui i-e scris să moară spânzurat nu se îneacă.

Când a fost întrebat dacă își cunoaște soarta, Putin a răspuns: „Numai Dumnezeu știe destinele noastre Toți vom muri într-o zi. Întrebarea este ce am făcut în această lume trecătoare și dacă suntem mulțumiți de viața noastră…“

Viitorul serial al lui Oliver Stone, care a câștigat mai multe premii prestigioase pentru documentarele sale de-a lungul anilor, în mod inevitabil, a devenit subiect de comparație cu scurtul interviu de 15 minute difuzat de un alt canal de televiziune american – NBC – realizat de Maggie Kelly.

Însuși Stone a vorbit puțin politicos despre interviul „concurent“, menționând că în acesta erau setate „ca o mitralieră,“ către liderul rus „toate întrebările neplăcute care puteau fi puse“, fără să se fi întrebat, de exemplu, ce este important pentru el și pentru țara sa, și fără a observa nuanțele din răspunsurile la Putin.

Kelly a reușit să-l provoace pe Putin cu întrebări provocatoare și agresive despre interferența hackerilor rusi în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut și despre relațiile dintre Rusia și echipa președintelui Donald Trump.

În filmul lui Stone, el pare mult mai calm.

În timpul discuțiilor sale cu Putin, desfășurate în locații diferite – pe o canapea, în biroul său, în spatele volanului mașinii sale, în grajdurile vilei sau după meciul de hochei, Stone nu a a evitat nici el întrebările incomode, dar a fost capabil să predispună interlocutorul la un ton calm și la sinceritate, deși nu s-a ferit să facă observații la răspunsurile primite, notează AP.

La un moment dat, Putin a vorbit despre o scrisoare pe care a primit-o de la CIA și Stone i-a cerut imediat să i-o arate dar președintele a răspuns: „Cuvântul meu este suficient.”

Stone l-a incitat pe Putin cu întrebări referitoare la stilul său autoritar și si-a exprimat rezerve cu privire la afirmatiile sale despre unele reforme democratice.

Întrebat dacă a avut vreodată zile proaste, Putin a răspuns: „Nu sunt femeie sa am zile proaste“, adăugând că „există cicluri naturale care influențează comportamentul.

Și în timpul unei discuții despre drepturile homosexualilor, Putin a spus: „N-aș vrea să merg la duș cu un homosexual De ce să-l provoc?“

Potrivit AP, valoarea serialului lui Stone este că a reușit să îl facă pe Putin să vorbească despre viața sa și opiniile sale asupra lumii într-un format lărgit, răsfoind istoria sa personală și politică, care determină politica celui mai mare oponent al SUA și care arată cum gândeste acesta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.