Baraj: ACS Poli Timișoara – UTA Arad 2-1

0 246

ACS Poli Timișoara a învins formația ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad cu scorul de 2-1 (2-0), luni seara, pe stadionul “Dan Păltinișanu” din Timișoara, în prima manșă a barajului pentru Liga I de fotbal.

Timișoara a marcat de două ori în decurs de doar patru minute, prin Pedro Henrique (22) și Gabriel Cânu (25), al doilea înscriind dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Oaspeții, care nu au contat în ofensivă în prima parte a meciului, au redus din diferență după pauză, prin Sorin Strătilă (52).

Poli a rămas în zece oameni în minutul 65, când George Neagu a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Timișorenii au avut o bară în prelungirile partidei (90+1), prin Cristian Boșcan.

Poli a ratat mai multe ocazii mari de gol în special în prima repriză a partidei. UTA ar fi trebuit să primească un penalty în prima repriză, la o intervenție imprudentă a lui Bocșan asupra lui Adrian Petre.

Partida retur se va disputa în data de 15 iunie, la Șiria, de la ora 17,30.

Scandal după meci

“4-5 vă dau la retur!”, a strigat Ionuț Popa în timpul interviului pe care Laurențiu Roșu îl dădea la TV Dolce Sport. Reacția acestuia l-a enervat pe tehnicianul celor de la UTA.

“Respectați-ne! Cine te crezi? Crezi că mi-e frică de tine? Ce comportament ai”, a strigat Roșu.

Ionuț Popa a continuat să protesteze și i-a strigat lui Roșu: “Ce nu-ți convine?”. Tehnicianul arădenilor a continuat seria atacurilor, la microfon: “Ce te rățoiești așa la mine?”.

În toată această perioadă,  portarul Straton abia îl mai putea stăpâni pe Ionuț Popa, iar după finalul interviului dat de Roșu, portarul l-a oprit și pe acesta, care se îndrepta spre antrenorul lui ACS Poli.

“Acest arbitru ne-a făcut praf peste tot. Cel puțin 3-4 jucători de la UTA trebuiau eliminați. Nu știu de ce nu-l recuză conducerea noastră.

M-am împăcat cu Roșu, nu e nici o problemă.

Am ratat enorm, că suntem fraieri. O să vedeți câte le dăm la retur! Ei au ajuns o dată la poartă, ce dracu”, a spus Ionuț Popa.

“Mai lăsa-ti-mă cu acest George Găman. Ne-a făcut praf. Să nu uităm că noi am început liga 1 cu minus de 14 puncte. Când am jucat cu Pandurii, acasă, Găman îl felicita pe un fundaș al oaspeților de parcă era fi-su, mai avea puțin și îl pupa pe gură. Cu zâmbetul pe buze ne-a executat ăsta. Și azi la fel. M-am dus la el și l-am întrebat de ce nu îi dă cartonaș galben unui jucător de la UTA care făcuse al cincilea fault. Mi-a zis că da, trebuia să îi dea dar este al lui! Ce este al lui, jucătorul, are un fiu și nu știm noi? Sunt nervos, nu mai pot…Să mă lase acest Găman…În retur nu îmi doresc decât să nu îl mai văd pe ăsta la centru, asta îmi doresc…”, a spus Gabriel Cânu la Dolce Sport, nervos, după meci.

 ACS Poli Timișoara — ACS UTA  Arad 2-1 (2-0)

Au marcat: Pedro Henrique (22), Gabriel Cânu (25), respectiv Sorin Strătilă (52).

Cartonaș roșu: George Neagu (ACS Poli, 65).

Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Mircea Orbuleț (București); arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (București)

Observatori: Stan Prodan (Alexandria) — CCA, Viorel Ilinca (Pitești) — LPF

(foto: Gazeta Sporturilor)

Leave A Reply

Your email address will not be published.