Restart România! Victorie împotriva campioanei Americii de Sud

0 214

Reprezentativa României a revenit de la 0-2 și a câștigat în fața selecționatei aflate pe locul 4 în lume, conform clasamentului FIFA. Oaspeții au jucat cu un om în minus din minutul 34, atunci când Medel a primit cartonașul roșu. Pentru tricolori a fost prima victorie din istorie la Cluj-Napoca, din a șasea tentativă.

Eduardo Vargas (8) și Leonardo Valencia (18), au înscris primele goluri ale meciului, Chile conducând după primele 20 de minute cu scorul de 2-0 și se prefigura o nouă zi neagră pentru echipa națională. Bogdan Stancu, în minutul 31, apoi Nicolae Stanciu in minutul 60 și debutantul Alexandru Băluță au întors scorul partidei și au adus României o victorie spectaculoasă.

Pentru acest meci, selecționerul României a ales să facă câteva schimbări în primul 11 încercând astfel să dea semnalul unei reconstrucții în forță a echipei naționale. chiar dacă debutul de meci nu a fost unul fericit, echipa noastră și-a revenit pe parcursul primei reprize și a început să preseze jumătatea de teren adversă.

Andone a avut o primă ocazie uriașă în minutul 13 al jocului când, din voleu, a reluat mingea puțin pe lângă poarta chiliană. Hanca a trecut la rândul său pe lângă gol în minutul 20 când Herrera, portarul oaspeților a respins cu greu șutul atacantul nostru.

Stancu a avut și el o ocazie uriașă în minutul 26 când din numai 5 metri, a reluat pe lângă poartă mingea centrată excelent de Benzar. Chile a rămas în 10 oameni din minutul 33, când Aranguiz a intrat dur la Andone iar arbitrul de centru a arătat fără ezitare cartonașul roșu. Din acel moment, echipa noastră a pus stăpânire pe joc și a dat semne că poate reveni în joc.

Repriza a doua meciului a ănceput în nota de dominare a echipei noastre. Stancu a avut în doua rânduri (minutele 51 și 57) șansa golului, însă de fiecare dată nu a reușit să încheie favorabil situațiile avute la poarta adversă. Arturo Vidal, vedeta chiliană a avut la rândul său o ocazie de gol în minutul 55 însă șutul său a trecut peste poarta noastră

Golul egalării a venit în minutul 60 când în urma unei frumoase acțiuni de atac, Nicolae Stanciu a șutat puternic de la 25 de metri, mingea a lovit bara și a intrat în poarta chiliană. .

Grozav a avut și e două situații clare de gol, apoi a iești la rampă Ivan,, atacantul oltean ratând incredibil o ocazie de singur cu portarul în urma unei pase geniale primite de la Nicolae Stanciu. Golul victoriei echipei noastre a fost marcat în minutul 83 de Băluță, debutantul în echipa națională trimiând în poartă, din apropiere, o minge respinsă de portarul advers după un șut puternic trimis de Stanciu.

Partida de pe Cluj Arena a fost precedată de un moment emoționant, în care Lucian Sânmărtean (37 de ani, 21 de selecții, niciun gol) s-a retras din echipa națională. El a primit o cupă din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu. Lovitura de start a partidei a fost dată de fiica lui Sânmărtean, Natalia.

“E bine că am revenit de la 0-2. Asta înseamnă să jucăm cu viteză. Fotbaliștii noștri trebuie să joace la cel mai înalt nivel în fiecare săptămână. E nevoie de un joc mai rapid, cu pase mai rapide. S-a văzut și caracterul acestor jucători care au alergat, au pasat și ne-a ieșit în acest meci.

A fost o seară minunată, nu m-am uitat în presă. Îmi place România, am avut o seară fantastică. N-am vrut să mă cert cu jurnaliștii. Sunt foarte bucuros de această victorie din această seară. Toată lumea știe situația fotbalului românesc. Noi știm ce avem de făcut, ce trebuie să facem mai bine, dar există un proces.

Jurnaliștii sunt aproape de naționala României, de fotbalul românesc, dar câteodată scriu lucruri nebunești. Sunt responsabil să construiesc ceva pentru viitorul României. Noi vrem să facem ceva frumos”, a declarat Daum la TV Sportro.

România — Chile 3-2 (1-2)

Au marcat: Bogdan Stancu (31), Nicolae Stanciu (60), Alexandru Băluță (83), respectiv Eduardo Vargas (8), Leonardo Valencia (18).
Cluj-Napoca, Cluj Arena
meci amical

Au evoluat echipele:

România: 1. Costel Pantilimon — 2. Romario Benzar (11. Andrei Ivan, 46), 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 3. Alin Toșca, 21. Cristian Ganea (15. Bogdan Țîru, 70) — 8. Mihai Pintilii, 18. Răzvan Marin (5. Dorin Rotariu, 46) — 20. Sergiu Hanca, 23. Nicolae Stanciu (17. Eric Bicfalvi, 86), 19. Bogdan Stancu (13. Alex Băluță, 66) — 9. Florin Andone (10. Gheorghe Grozav, 46). Selecționer: Christoph Daum.
Rezerve neutilizate: 12. Silviu Lung jr, 16. Florin Niță — 4. Florin Gardoș, 7. Alex Chipciu, 14. Iasmin Latovlevici, 22. Cristian Săpunaru.

Chile: 23. Johnny Herrera — 13. Paulo Diaz, 17. Gary Medel (căpitan), 3. Enzo Roco, 2. Eugenio Mena (16. Martin Rodriguez, 89) — 20. Charles Aranguiz (8. Arturo Vidal, 54), 21. Marcelo Diaz (5. Francisco Silva, 55), 14. Felipe Gutierrez (6. Jose Pedro Fuenzalida, 83) — 19. Leonardo Valencia (4. Mauricio Isla, 46), 11. Eduardo Vargas (22. Edson Puch, 65), 7. Alexis Sanchez. Selecționer: Juan Antonio Pizzi.
Rezerve neutilizate: 12. Christopher Toselli — 9. Angelo Sagal, 15. Jean Beausejour, 18. Gonzalo Jara, 25. Guillermo Maripan, 26. Cesar Pinares.

Arbitru: Bas Nijhuis; arbitri asistenți: Rob Van de Ven, Charl Schaap (toți din Olanda); arbitru de rezervă: Istvan Kovacs (România).
Cartonașe galbene: Aranguiz (28), Stanciu (28), Marin (36).
Cartonaș roșu: Medel (33).

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.