Iranul, atac surpriză asupra Stat Islamic

0 177

Agenţiile de presă au anunţat că armata de elită a conducerii de la Teheran a lansat duminică seara, din vestul Iranului, mai multe rachete asupra bazelor teroriste situate în regiunea Deir Ezzor din Siria, controlată cu precădere de gruparea Statul Islamic.

Atacurile iraniene de astăzi vin ca răspuns la atacurile comise de S.I. în data de 7 iunie la Parlamentul iranian şi la monumentul închinat imamului Khomeini din Teheran şi care au făcut 17 victime. Armata de elită iraniană acţionează atât în Irak cât şi în Siria la cererea guvernelor celor două ţări care au cerut ajutorul în lupta împotriva statului islamic.

“În această operațiune, rachete cu rază medie de acțiune au fost trase din provinciile Kermanshah și Kurdistan. Un mare număr de teroriști au fost uciși iar echipamentele și armele lor au fost distruse”, afirmă comunicatul Gardienilor.

Atacul a vizat “baza de comandă și de regrupare (…) a teroriștilor din Deir Ezzor, în estul Siriei”, mai arată Gardienii Revoluției.

După atentatele comise pe teritoriul iranian, conducătorii armatei iraniene au promis răzbunare anunţând că “o să curgă mult sânge iar răzbunarea noastră va fi nemiloasă”. Administraţia de la Teheran a declarat că atacurile împotriva Stat Islamic se vor intensifica în zilele următoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.