Echipa ideală din play-off-ul Ligii 1, sezonul 2016-2017

0 151

PORTAR

Florin Niţă (FCSB / 29 ani / 10 meciuri în play-off) – A continuat şi în play-off evoluţiile foarte bune din sezonul regulat, iar asta s-a văzut în clasament, unde “roş-albaştrii” au avut cea mai bună apărare, doar 7 goluri încasate.

FUNDAȘI

Romario Benzar (Viitorul / 25 ani / 9 jocuri) – Căpitanul dobrogenilor s-a comportat ca un adevărat lider, conducându-şi astfel echipa spre titlu. Cel mai bun fundaş dreapta din Liga 1 Orange.

Ionuţ Nedelcearu (Dinamo / 21 ani / 9 jocuri) – Venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică s-a dovedit a fi o mutare excelentă şi pentru tânărul fundaş dinamovist, evoluţiile sale fiind mult mai sigure în play-off, unde a făcut faţă cu brio duelurile cu cei mai buni atacanţi.

Kevin Boli (Viitorul / 10 jocuri / 25 ani) – Stâlpul din centrul apărării dobrogenilor a fost redutabil în faţa adversarilor. Un fotbalist puternic, greu de depăşit. A prins de 3 ori echipa etapei în această a 2-a fază a competiţiei.

Marko Momcilovic (FCSB / 29 ani / 10 jocuri) – Un joc foarte bun defensiv şi eficient în ofensivă, unde a şi contribuit cu două pase decisive. Pune mult suflet de fiecare dată când se află pe teren.

MIJLOCAȘI

Sergiu Hanca (Dinamo / 25 ani /  9 jocuri) – A avut un play-off fantastic! A marcat de 5 ori şi a oferit două assisturi, reuşite prin care a contribuit decisiv la clasarea “alb-roşilor” pe podium, acolo unde nu s-au mai aflat din 2008/2009.

Ciprian Deac (CFR Cluj / 31 ani / 10 jocuri) – A fost “locomotiva” CFR-ului din play-off! A marcat de 4 ori, a oferit două pase decisive şi a prins de 3 ori echipa etapei. A rămas acelaşi fotbalist de mare valoare!

Constantin Budescu (Astra / 28 ani / 8 jocuri) – Un decar de clasă, încântător de fiecare dată când este cu mingea la picior. În ciuda rezultatelor mai puţin bune reuşite de echipa sa, a ocupat prima poziţie în topul pasatorilor decisivi din play-off, 5 assisturi.

Florinel Coman (Viitorul / 19 ani / 10 jocuri) – Calităţile tehnice fantastice şi încrederea arătată în teren l-au propulsat printre cei mai interesanţi tineri jucători de pe continent. Două goluri, două pase decisive şi două penalty-uri obţinute sunt cifrele “perlei” dobrogene în play-off.

ATACANȚI

Denis Alibec (FCSB / 26 ani / 10 jocuri) – Cu 6 goluri şi 3 pase decisive, căpitanul “roş-albaştrilor” a fost jucătorul cu cele mai bune cifre din play-off, asta după ce a dominat şi faza similară a ediţiei precedente. A intrat rapid la inimile fanilor “roş-albaştri”.

George Ţucudean (Viitorul / 26 ani / 6 meciuri) – A fost atacantul pe care Gheorghe Hagi l-a căutat în toţi aceşti ani! A marcat de 4 ori în play-off, golurile sale fiind determinante în stabilirea campioanei. Un nou pariu câştigat de “Rege”!

ANTRENOR

Gheorghe Hagi (Viitorul / 52 ani) – A făcut diferenţa prin modul cum a tratat momentele dificile, schimbările dovedindu-se de multe ori decisive. În ciuda faptului că a dat de cei mai dificili adversari, a păstrat sistemul de joc ofensiv pe care l-a promovat încă din momentul când a coborât pe banca tehnică.

*cifrele din dreptul jucătorilor sunt doar din play-off.

Leave A Reply

Your email address will not be published.