Germania a câștigat nemeritat Cupa Confederațiilor

0 180

Deși a fost dominată de Chile în cea mai mare parte a meciului, Germania s-a dovedit norocoasă câștigând meciul cu 1-0 după un gol marcat în minutul 20 de Stindl după o gravă eroare a apărării sud-americane.

Chilienii au început în forță, ca de obicei, și și-au împins adversarii în preajma careului lor, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară. În min. 5, Ruediger l-a deposedat in extremis pe Aranguiz, iar apoi portarul ter Stegen a respins șutul lui Vidal. O eroare a lui Goretzka (13), l-a adus pe Vargas în poziție de șut, dar balonul a fost reținut de portar. O mare ocazie a avut și Alexis Sanchez, care nu a putut să îl învingă pe ter Stegen, după ce portarul respinsese în față șutul lui Vidal.

Nemții  au deschis scorul în min. 20, la prima sa ocazie, prin Stindl, din pasa lui Werner, care a recuperat o minge în marginea careului, din fața lui Marcelo Diaz.

Chilienii au mai avut o situație notabilă în prima repriză, dar Aranguiz a ratat reluarea la centrarea lui Isla (24).

Echipa lui Joachim Loew nu a mai contat apoi prea mult în atac, mulțumindu-se să se apere în fața insistentei echipei chiliene.

Sud-americanul Jara a fost iertat de eliminare (65), primind doar cartonaș galben după consultarea video, la o fază la care l-a lovit cu cotul pe Werner.

Ocaziile chilienilor s-au succedat la poarta lui ter Stegen, dar defensiva germană a rezistat cu brio. Sanchez (72) a fost blocat în careu în momentul șutului, de către Rudy, Vargas (74) a șutat din întoarcere, dar balonul a fost reținut de portar, Vidal (75) a tras peste poartă din careu. Aranguiz (80) a tras din afara careului, mingea fiind deviată în corner de ter Stegen, Hernandez (82) a tras de la distanță, dar ter Stegen a prins în doi timpi. Sagal a ratat și el o mare ocazie (84), șutând peste poartă din mijlocul careului, după o minge întoarsă de Puch.

Ultima oportunitate a meciului pentru sud-americani a fost o lovitură liberă executată de Sanchez (90+4), de la 20 de metri, dar ter Stegen a respins providențial. Finalul meciului a găsit o echipa a Germaniei dominată copios dar tabela de marcaj a rămas nemodificată și astfel echipa condusă de Joachim Loew își mai pune în vitrină încă un trofeu.

Chile — Germania 0-1 (0-1)
A marcat: Lars Stindl (20).
Sankt Petersburg, Stadion Krestovski: 57.268 spectatori
Cupa Confederațiilor 2017 — finala

Au evoluat echipele:

Chile: 1. Claudio Bravo (căpitan) — 4. Mauricio Isla, 17. Gary Medel, 18. Gonzalo Jara, 15. Jean Beausejour — 20. Charles Aranguiz (9. Angelo Sagal, 81), 21. Marcelo Díaz (19. Leonardo Valencia, 53), 10. Pablo Hernández — 8. Arturo Vidal — 11. Eduardo Vargas (22. Edson Puch, 81), 7. Alexis Sanchez. Selecționer: Juan Antonio Pizzi.
Rezerve neutilizate: 12. Cristopher Toselli, 23. Johnny Herrera — 2. Eugenio Mena, 3. Enzo Roco, 13. Paulo Díaz, 5. Francisco Silva, 6. José Pedro Fuenzalida, 14. Felipe Gutiérrez, 16. Martín Rodríguez.

Germania: 22. Marc-André ter Stegen — 4. Matthias Ginter, 16. Antonio Ruediger, 2. Shkodran Mustafi — 18. Joshua Kimmich, 8. Leon Goretzka (17. Niklas Suele, 90+1), 21. Sebastian Rudy, 3. Jonas Hector — 13. Lars Stindl, 7. Julian Draxler (căpitan) — 11. Timo Werner (14. Emre Can, 79). Selecționer: Joachim Loew.
Rezerve neutilizate: 1. Kevin Trapp, 12. Bernd Leno — 5. Marvin Plattenhardt, 6. Benjamin Henrichs, 10. Kerem Demirbay, 15. Amin Younes, 20. Julian Brandt, 9. Sandro Wagner.

Arbitru: Milorad Mazic; arbitri asistenți: Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (toți din Serbia); arbitru de rezervă: Damir Skomina (Slovenia); arbitri video: Clément Turpin (Franța), Jure Praprotnik (Slovenia); asistent video: Artur Dias (Portugalia)
Cartonașe galbene: Kimmich (59), Vidal (59), Jara (65), Vargas (75), Emre Can (90), Bravo (90), Rudy (90+2).

Leave A Reply

Your email address will not be published.